// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Maria Adolfsson: Løb eller dø
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Krimi, Spænding

Maria Adolfsson: Løb eller dø

Skrevet af den 27. marts 2022 – 06:53Ingen kommentarer

Maria Adolfssons Doggerland-serie hører til en af mine absolut favoritserier. Historierne om den 49-årige kriminalinspektør Karen Eiken Hornby og hendes liv på den fiktive øgruppe Doggerland er så godt beskrevet, at det føles lidt som at komme hjem, når jeg sidder med en ny bog i hånden.

I Løb eller dø er Eiken højgravid med den tidligere hjemløse musiker Leo, og hun skal snart på barsel. Men inden da skal hun med sine venner til Doggerlands første pridefestival, noget hun faktisk helst vil slippe for. Hun når da også lige at tænke, at hun snart vil tage hjem, da priden brat bliver afbrudt af affyrede skud. Eiken når at kaste sig i sikkerhed, men ikke alle er så heldige, og inden skyderiet ophører, er syv mennesker blevet dræbt.

Det er ikke til at forstå, at Doggerland pludselig skulle blive mål for et terrorangreb, så selvom Eiken er væsentligt mere rystet, end hun vil indrømme, kan hun ikke bare overlade sagen til sine kollegaer. Hun var jo øjenvidne til angrebet, og det alene må være grund nok til, at hun skal have sagen. Spørgsmålet er bare om hendes chef, Jounas Smeed, er enig. Sagen skal i hvert fald opklares hurtigt, koste hvad det vil. Men Eiken er ikke sikker på, at den mistænkte, politiet har i søgelyset, har handlet alene, og selvfølgelig skal Eiken igen ud, hvor hun ikke kan bunde – samtidig med at hun er højgravid. Det kan kun ende galt.

Løb eller dø er den fjerde bog i Doggerland-serien, men du kan sagtens læse dem uafhængigt af hinanden. Der foregår altid en masse både privat og arbejdsmæssigt i bøgerne, så man bliver som læser holdt til ilden fra start til slut. Eiken og hendes venner er komplekse og interessante karakterer, og det er altid spændende at høre, hvad der rører sig i deres liv. Det bliver spændende at finde ud af, om Maria Adolfsson har tænkt sig at få Eiken til at opklare forbrydelser med en baby på armen i næste bog i serien. Jeg glæder mig i hvert fald allerede til den.

Læs også vores anmeldelser af de tidligere bøger i serien her

Maria Adolfsson: Løb eller dø, People’s, oversat af Line Zahll, 375 sider, marts 2022

Der er lukket for kommentarer.