// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser p√• nettet » Pauline Delabroy-Allard: Det er historien om Sarah
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Roman

Pauline Delabroy-Allard: Det er historien om Sarah

Skrevet af den 13. februar 2022 – 06:08Ingen kommentarer

Begæret damper op fra siderne i Pauline Delabroy-Allards debutroman om en altopslugende forelskelse, grænsende til en besættelse mellem to kvinder. Det er historien om Sarah er sådan en historie, du læser med tilbageholdt åndedræt uden at ænse dine omgivelser, indtil sidste side er vendt.

Jeg-fort√¶lleren er midt i 20‚Äôerne, bosat i Paris, enlig mor og gymnasiel√¶rer, da hun til et middagsselskab m√łder den frembrusende violinist Sarah. Hun bryder sig ikke om hende ved f√łrste √łjekast, men alligevel f√łler hun sig utrolig draget af hende. De aftaler ogs√• at m√łdes igen, f√łrst som veninder, men snart som meget mere end det. Ingen af dem har v√¶ret sammen med en kvinde f√łr, og det er heller ikke noget, de skilter med udadtil, men tiltr√¶kningen mellem dem er umulig at modst√•.

Jeg-fort√¶llerens datter bliver n√¶vnt i fl√¶ng, men det er aldrig hende, der er i fokus. Det er l√¶ngslen til Sarah og senere ubehaget ved at undv√¶re hende og til sidst frygten for at miste hende, da Sarah bliver syg med kr√¶ft. Historien √¶ndrer derefter karakter og overskygger det, de havde, og bliver til en grim fort√¶lling. Selv jeg-karakterens moderrolle tr√¶der i baggrunden, da hun umuligt kan v√¶re noget for nogen, n√•r hun er opslugt af sorg. Men d√łr Sarah? Eller er det k√¶rligheden, der d√łr? Det kan l√¶seren kun gisne om.

K√¶rlighedshistorien i Det er historien om Sarah er s√• smuk og uds√łgt skrevet, at k√łnnet bliver udvisket, og det udelukkende er k√¶rlighed og beg√¶r, der st√•r frem. Jeg elskede hvert et ord, selv den sidste halvdel, som var m√łrk og dyster og farvet af sorg, tab og skyld. Hvor tabet af deres k√¶rlighed overskygger al sund fornuft og bringer et vanvid frem hos jeg-fort√¶lleren, man umuligt kan forestille sig. S√• er du til b√łger, der giver dig lige dele gl√¶de og ubehag, er Det er historien om Sarah en bog, du bare M√Ö l√¶se.

Pauline Delabroy-Allard: Det er historien om Sarah, Forlaget Etcetera, oversat af Sofie Vestergaard J√łrgensen, 184 sider, november 2021

Der er lukket for kommentarer.