// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Richard Osman: Manden der døde to gange
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Roman

Richard Osman: Manden der døde to gange

Skrevet af den 10. januar 2022 – 06:43Ingen kommentarer

Torsdagsmordklubben er tilbage, og det er igen en underholdende og hyggelig historie, som Osman disker op med. Som i første bind, der hed ‘Torsdagsmordklubben’, er det de fire elskelige pensionister i den britiske seniorlandsby Coopers Chase, som udgør klubben, hvis største fornøjelse er at kaste sig over forbrydelser og opklaringen heraf.

Der er nok at se til for de fire. En af dem bliver slået ned af nogle unge rødder, og det skal selvfølgelig hævnes. Der er også en lokal pusher, som volder problemer i lokalsamfundet. Der er gangster, som formidler kontakt og store værdier frem og tilbage mellem andre forbrydere. Han tager værdier i pant indtil en handel mellem eksempelvis den russiske og italienske mafia er overstået, og så går værdierne tilbage til ejermanden. Det kan være malerier, kontanter eller diamanter. Men en dag mister han netop en pose med diamanter for 20 mio. pund, og hvem kan dog have neglet dem.

Det viser sig, at en af de fire, Elizabeth, har været gift med en mand fra MI5, det britiske efterretningstjeneste, og han er involveret i tyveriet af diamanterne. Han har sammen med en kollega været i gangsterens hus på en efterforskningsopgave, men nu er han i knibe. For gangsteren skal have diamanterne tilbage, for ellers får han kappet hovedet af af de værdefulde stens ejermænd. Så Douglas, som han hedder, beder Elizabeth komme ham til undsætning. Det er hun ganske ferm til, idet hun også selv har prøvet lidt af hvert gennem sin karriere i selvsamme efterretningsvæsen.

Men ak, folk omkring de fire pensionister begynder at dø, og Osman bygger op til en storladen og dramatisk afslutning, hvor alle spørgsmål bliver besvaret, og alle regnskaber gøres op. ’Manden der døde to gange’ har samme britiske lune og underfundige tone, som ’Torsdagsmordklubben’, og det bliver hverken uhyggeligt eller alt for spændende. Dertil er historien lidt for puttenuttet. Men man er som sagt godt underholdt.

Richard Osman: Manden der døde to gange. Gyldendal, 440 sider. Oversat af Marianne Linneberg Rasmussen. December 2021

Der er lukket for kommentarer.