// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Rasmus Bregnhøi: Min storebror og jeg går ud
Biografi

Roman

Krimi

Mad og drikke

Børnebog

Forside » Børnebog, Billedbog

Rasmus Bregnhøi: Min storebror og jeg går ud

Skrevet af den 31. december 2010 – 10:36Ingen kommentarer

På overfladen er Min storebror og jeg går ud en lettere psykedelisk fortælling om to brødre, der forlader byen til fordel for landet, men ender strandet (og trygge) i reden hos en familie af kæmpeænder.

Men kigger man nærmere på Rasmus Bregnhøis fine malerier / tegninger er historien dybere og mere mørk, for lejligheden brødrene forlader er tom og trist – mens omgivelserne er fulde af kærlige forældre og hyggelig tosomhed. Og på landet flygter dyrene fra den mørke og spøgelsesfulde skov. Men trygt puttet hos kæmpeænderne til sidst udbryder lillebroren: ”Nu bliver jeg aldrig bange mere”.

I det hele taget er der dog meget lidt tekst i Min storebror og jeg går ud, men i stedet sker formidlingen gennem billederne. Og det i sådan grad, at den to-årige testmedlæser kan aflæse billedernes stemning af ”bange” og ”glad”.

Det er med andre ord en ikke helt traditionel børnebog. Men i stedet en flot billedbog, hvor børn kan gå på opdagelse i billederne og stemningerne – og de voksne kan gætte med på den dybere mening bag historien.

Rasmus Bregnhøi, Min storebror og jeg går ud, Gyldendal, 32 sider, Oktober 2010.