// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Rasmus Bregnhøi: Min storebror og jeg går ud
Biografi

Roman

Krimi

Mad og drikke

Børnebog

Forside » Børnebog, Billedbog

Rasmus Bregnhøi: Min storebror og jeg går ud

Skrevet af den 31. december 2010 – 10:36Ingen kommentarer

På overfladen er Min storebror og jeg går ud en lettere psykedelisk fortælling om to brødre, der forlader byen til fordel for landet, men ender strandet (og trygge) i reden hos en familie af kæmpeænder.

Men kigger man nærmere på Rasmus Bregnhøis fine malerier / tegninger er historien dybere og mere mørk, for lejligheden brødrene forlader er tom og trist – mens omgivelserne er fulde af kærlige forældre og hyggelig tosomhed. Og på landet flygter dyrene fra den mørke og spøgelsesfulde skov. Men trygt puttet hos kæmpeænderne til sidst udbryder lillebroren: ”Nu bliver jeg aldrig bange mere”.

I det hele taget er der dog meget lidt tekst i Min storebror og jeg går ud, men i stedet sker formidlingen gennem billederne. Og det i sådan grad, at den to-årige testmedlæser kan aflæse billedernes stemning af ”bange” og ”glad”.

Det er med andre ord en ikke helt traditionel børnebog. Men i stedet en flot billedbog, hvor børn kan gå på opdagelse i billederne og stemningerne – og de voksne kan gætte med på den dybere mening bag historien.

Rasmus Bregnhøi, Min storebror og jeg går ud, Gyldendal, 32 sider, Oktober 2010.

Skriv en kommentar!

Du skal være logget på for at skrive en kommentar.