// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Lars Høgh og Jakob Kvist: Der er antal på alt
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Biografi, Sport

Lars Høgh og Jakob Kvist: Der er antal på alt

Skrevet af den 18. december 2021 – 03:30Ingen kommentarer

“Høghen har vinger!”. Sådan er vi rigtig mange fans af “De striwede” som gennem årene har råbt, når Lars Høgh i en af sine 817 kampe for OB lavede en god redning og forhindrede modstanderne i at score.

Onsdag i sidste uge fik “Høghen” så endegyldigt sine vinger, da han i en alder af 62 år døde af kræft.

Jeg har været OB-fan siden starten af 1990’erne og det var derfor naturligt for mig at læse og anmelde den bog, som han lige akkurat nåede at skrive sammen med journalisten Jakob Kvist. Den udkom i midten af november. Men flere andre bøger og anmeldelser havde gjort, at jeg ikke havde nået at gå i gang med “Der er antal på alt” før det triste budskab om OB-legendens alt for tidlige død kom sent onsdag aften.

Det var derfor en speciel oplevelse at åbne bogen dagen efter og “høre” Lars Høgh fortælle om det liv, som netop var slut. Om de vilde fester i teenageårene. Om debutten for OB som 17-årig. Om “Miraklet i Madrid”. Om at sige farvel til OB. Om at være en del af Landsholdet. Både som spiller og som målmandstræner. Om EM-slutrunde i sommeren 2021.

Og om kræftsygdommen. Om hvordan det startede med helt sort urin. Om de første testresultater. Om kemoen. Om at være kureret. Om at det vender tilbage. Om nedture og opture.

En stærk fortælling, hvor Lars Høgh får fortalt nogle sandheder om den måde OB behandlede ham på. Eller ikke behandlede ham på efter sit karrierestop og efter en kort tid som sportsdirektør for den klub, som han havde været en del af stort set hele sit liv. Den eneste klub han spillede for gennem hele sin karriere.

De sandheder er ikke noget, der gør en OB-fan videre stolt. Men man lærer af sine fejl. Og klubben har stået i spidsen for en storslået hyldest den seneste halvanden uge.

For få år siden rejste man en mur bag fantribunen på Odense Stadion med et grafittiportræt af Høghen på. Muren har den seneste halvanden uge været samlingssted for sørgende OB-fans. Men i bogen afslører Lars Høgh, at han ikke synes, at muren er specielt køn. Men han anerkender de positive tanker, der ligger bag.

Efter sin sidste kamp for OB i 2000 blev Lars Høgh målmandstræner i blandt andet FC Nordsjælland, Brøndby og på Landsholdet. De klubber og hold får noget mere positive ord med på vejen end “Striwerne”.

Bogen kan stærkt anbefales. For OB-fans er det selvfølgelig pligtlæsning. Og hvis man som OB-fan kun ønsker sig én ting til jul, så bør det selvfølgelig være denne bog. Den kan også på det varmeste anbefales til andre fodboldinteresserede og til dem, der ikke interesserer sig for fodbold.

For det er en uhyre tankevækkende fortælling om en mand, der lige til det sidste bevarer optimismen og tager en dag ad gangen. Stort set fra starten af sit sygdomsforløb ved han, at han skal dø. Det skal vi allesammen en dag. Men Lars Høgh ved, at det bliver kræften, der kommer til at tage livet af ham. Men han får det bedste ud af den sidste tid.

Lars Høgh og Jakob Kvist: Der er antal på alt. Lindhardt og Ringhof, 2021. 310 sider.

Der er lukket for kommentarer.