// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Hella Joof: Hjemmehjælperen Ramona og andre englelige væsener og væsentlige engle
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Fortællinger, Humor, Roman

Hella Joof: Hjemmehjælperen Ramona og andre englelige væsener og væsentlige engle

Skrevet af den 9. januar 2022 – 06:12Ingen kommentarer

Jeg har været enormt længe om at få skrevet denne anmeldelse, for jeg ved ikke, hvordan jeg skal yde Hellas fremragende bog retfærdighed. Jeg kan ikke finde de rigtige ord til at beskrive, hvor fin og rørende bogen er. Den ramte mig lige i hjertet, og jeg vil bære fortællingerne med mig længe endnu.

Bogen består af 16 fortællinger om bl.a. hjemmehjælperen Ramona, der er en engel både i sit arbejdsliv og privat; pejse-Carsten, der engang reddede sin mor ud af et brændende hus; nedhenteren, der kan hente alt det ned, du har brug for; parkeringsenglen Vagn, der anviser ledige parkeringspladser i København; dødsenglen Angela, der hjalp Hella i forbindelse med hendes mors død; samt Maude Edelstein og Francis B, der bestyrede det mest fantastiske hemmelige bibliotek på en sidegade til Bülowsvej.

Alle disse historier stammer fra tidspunkter i Hellas liv, hvor hun var ude i tovene, og så kom hjælpen fra en helt uventet kant. Nogle gange handler livet om at gøre ingenting, når du er i krise. Du skal blot lytte og åbne øjnene og hjertet, for der er altid mennesker omkring dig, der vil hjælpe. Nogle gange er det bare ikke dem, du forventer. Så husk, at næste gang du oplever noget træls, så kan det være fordi, du måske er på vej til at møde en engel.

Fortællingerne skildrer Hellas overbevisning om, at vi skal stille vores sjæl til rådighed for os selv og andre mennesker, for det er det, vi i sidste ende er her for. Og som Hella så fint skriver som afslutning på bogen:

Husk, der er engle overalt. Og hvis du befinder dig et sted, hvor de er i restordre, så find dine egne vinger frem, måske ligger de bagest i skabet.

Jeg kan ikke anbefale denne bog nok – måske især hvis sjælen strammer, og du har brug for lidt englemagi i dit liv. Den er desuden utroligt smukt illustreret af Anna Jacobina Jacobsen.

Du kan læse vores anmeldelser af andre af Hellas bøger her.

Hella Joof, Hjemmehjælperen Ramona og andre englelige væsener og væsentlige engle, Lindhardt og Ringhof, 200 sider, illustreret af Anna Jacobina Jacobsen, udkom 5. november 2021

Der er lukket for kommentarer.