// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Alison Belsham: Balsamøren
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Krimi

Alison Belsham: Balsamøren

Skrevet af den 15. november 2021 – 06:27Ingen kommentarer

Så er der igen nyt om kriminalkommissær Francis Sullivan og tatovør Marni Mullins i denne tredje bog i serien om deres nok så spændende liv i Brighton, hvor de to har det med at blive centrum for byens værste forbrydelser. Denne gang bliver vi introduceret til det gamle Egypten og en gudedyrkelse, der får hele byen til at skælve af angst.

Da der pludselig dukker et mumificeret lig op på det naturhistoriske museum i Brighton, bliver Sullivan sat på noget af en opgave. Der er nemlig ikke umiddelbart forsvundet nogen, der kan identificeres med den udtørrede kvinde. Der går dog ikke længe, før sagen tager en uventet drejning. Forskellige egyptiske begravelsesurner med ligdele og kryptiske budskaber dukker op på den lokale avis, og det går op for Sullivan, at de har med en bindegal seriemorder at gøre, der gør sig i mumificering og antikke egyptiske udødelighedsritualer.

Tatovøren Marni Mullins og hendes mand, Thierry, har igen knas i ægteskabet, og Marni smider ham ud af deres fælles hjem. Men den dag han kommer for at hente sine sidste ejendele, sker der noget forfærdeligt, der vender fuldkommen op og ned på Marnis liv og sætter hende i sin hidtil mest vanskelige situation. Den eneste, der kan redde hende, er Francis Sullivan, men ham vil hun ikke vide noget af. Hendes søn Alex gør alt, hvad han kan for at komme sin mor til undsætning, men politiet vil ikke lytte til ham, og han ender med at tage sagen i egen hånd.

Der sker simpelthen så meget i Balsamøren, at man som læser halser forpustet efter. Det vil som regel ikke få mig til at rynke på næsen, men i netop denne Sullivan og Mullins-thriller synes jeg, at det er for meget og for urealistisk. Det var, som om der ikke var tid til at stoppe op og få det personlige og nærværende ved de to karakterer med i historien, og det er brandærgerligt, for jeg er ret pjattet med dem. Når det er sagt, er Balsamøren en ok thriller med et velformuleret sprog og et interessant plot.

Læs også vores anmeldelser af de andre bøger i serien her

Alison Belsham: Balsamøren, Jentas, oversat af Peter Carstens, 386 sider, september 2021

Der er lukket for kommentarer.