// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser p√• nettet » Mattias Edvardsson: En familietragedie
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Roman, Sp√¶nding

Mattias Edvardsson: En familietragedie

Skrevet af den 30. november 2021 – 06:46Ingen kommentarer

Jeg er VILD med Mattias Edvardssons b√łger!

Han er en mester inden for sit felt, og n√•r du begynder p√• en af hans sp√¶ndingsromaner, skal du ikke forvente, at du f√•r meget fritid, f√łr bogen er l√¶st. Det, der kendetegner Mattias Edvardssons historier bedst, er, at de handler om helt normale mennesker, der bliver presset ud i situationer, hvor der ingen vej tilbage er. Hvor skr√¶mmende er det ikke lige?

Enkemanden Bill bor i en lejlighed sammen med sin lille datter og er kommet i noget af en √łkonomisk knibe. Han har sv√¶rt ved at betale regningerne og ender med at leje datterens v√¶relse ud til den unge jurastuderende Karla. Karla selv g√łr rent for det velhavende √¶gtepar Regina og Steven, som sv√łmmer i penge ‚Äď dog ikke uden konsekvenser. For Regina holder sig inde i parrets sovev√¶relse, da hun stadig er syg et √•r efter at have p√•draget sig en virus, og Steven har forbudt Karla at have nogen som helst kontakt til hende.

Sidel√łbende dater den tredive√•rige Jennica den noget √¶ldre b√łrnel√¶ge Steven, som hun har f√•et kontakt til p√• Tinder. Hun er smaskforelsket i ham og kan ikke forst√•, hvor heldig hun har v√¶ret s√•dan at m√łde den perfekte mand. Han har bare undladt at fort√¶lle Jennica, at hans afd√łde hustru rent faktisk ikke er d√łd, men ligger syg hjemme i deres f√¶lles pragtvilla.

Da Steven og Regina findes d√łde i deres hjem, bliver Bill mist√¶nkt for mordene. Eftersigende skulle hans fingeraftryk v√¶re at finde i deres hjem. Men hvad skulle Bills motiv for at sl√• √¶gteparret ihjel v√¶re? Og hvilken forbindelse er der mellem dem og ham, ud over den s√łde studerende Karla?

Mattias Edvardsson er om nogen eminent til at sammenstykke et interessant og gennemarbejdet persongalleri, hvor selv birollerne bidrager til den samlede helhed. En familietragedie er tredje uafh√¶ngige bog fra Edvardsson, og i skrivende stund kan jeg ikke fremh√¶ve den ene frem for den anden. Det er utroligt, som han form√•r at skrive s√• gennemf√łrte historier, at hver eneste l√¶seoplevelse er p√• samme h√łje niveau.

L√¶s ogs√• de andre b√łger af Mattias Edvardssons b√łger her

Mattias Edvardsson: En familietragedie, People’s, oversat af Henrik Andersen, 370 sider, november 2021

Der er lukket for kommentarer.