// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Mattias Edvardsson: En familietragedie
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Roman, Spænding

Mattias Edvardsson: En familietragedie

Skrevet af den 30. november 2021 – 06:46Ingen kommentarer

Jeg er VILD med Mattias Edvardssons bøger!

Han er en mester inden for sit felt, og når du begynder på en af hans spændingsromaner, skal du ikke forvente, at du får meget fritid, før bogen er læst. Det, der kendetegner Mattias Edvardssons historier bedst, er, at de handler om helt normale mennesker, der bliver presset ud i situationer, hvor der ingen vej tilbage er. Hvor skræmmende er det ikke lige?

Enkemanden Bill bor i en lejlighed sammen med sin lille datter og er kommet i noget af en økonomisk knibe. Han har svært ved at betale regningerne og ender med at leje datterens værelse ud til den unge jurastuderende Karla. Karla selv gør rent for det velhavende ægtepar Regina og Steven, som svømmer i penge – dog ikke uden konsekvenser. For Regina holder sig inde i parrets soveværelse, da hun stadig er syg et år efter at have pådraget sig en virus, og Steven har forbudt Karla at have nogen som helst kontakt til hende.

Sideløbende dater den trediveårige Jennica den noget ældre børnelæge Steven, som hun har fået kontakt til på Tinder. Hun er smaskforelsket i ham og kan ikke forstå, hvor heldig hun har været sådan at møde den perfekte mand. Han har bare undladt at fortælle Jennica, at hans afdøde hustru rent faktisk ikke er død, men ligger syg hjemme i deres fælles pragtvilla.

Da Steven og Regina findes døde i deres hjem, bliver Bill mistænkt for mordene. Eftersigende skulle hans fingeraftryk være at finde i deres hjem. Men hvad skulle Bills motiv for at slå ægteparret ihjel være? Og hvilken forbindelse er der mellem dem og ham, ud over den søde studerende Karla?

Mattias Edvardsson er om nogen eminent til at sammenstykke et interessant og gennemarbejdet persongalleri, hvor selv birollerne bidrager til den samlede helhed. En familietragedie er tredje uafhængige bog fra Edvardsson, og i skrivende stund kan jeg ikke fremhæve den ene frem for den anden. Det er utroligt, som han formår at skrive så gennemførte historier, at hver eneste læseoplevelse er på samme høje niveau.

Læs også de andre bøger af Mattias Edvardssons bøger her

Mattias Edvardsson: En familietragedie, People’s, oversat af Henrik Andersen, 370 sider, november 2021

Der er lukket for kommentarer.