// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Kristina Ohlsson: Stormvagt
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Krimi

Kristina Ohlsson: Stormvagt

Skrevet af den 27. oktober 2021 – 07:13Ingen kommentarer

Det er imponerende, hvordan Sverige producerer eminent dygtige krimiforfatterinder på samlebånd. Kristina Ohlsson har efterhånden en del krimier under vesten, men har nu kastet sig ud i en ny krimiserie, der foregår på den svenske vestkyst med den tidligere finansmand August Strindberg i hovedrollen.

August Strindberg beslutter efter et mislykket ægteskab at genopfinde sig selv. Han siger derfor sit velbetalte job i Stockholms finansverden op for at åbne en secondhandbutik i den lille flække Hovenäset i Bohuslän på den svenske vestkyst, hvor han har gode barndomsminder fra. Samme stormomsuste aften som August ankommer med bus til byen, forsvinder byens populære lærerinde Agnes sporløst, efter at hun er gået ud for at tjekke fortøjningen på familiens båd.

Politiet bliver hurtigt involveret i sagen, og efterforskeren Maria Martinsson og hendes kollega Rayray sætter alt ind på at finde Agnes. Men dagene går, og hun er stadig som sunket i jorden. August bliver betaget af Maria, da han møder hende i den lokale læseklub, men Marias jaloux ægtemand våger over hende som en høg.

Det er ikke nemt at komme ind i det lille lokalsamfund – slet ikke når man kommer fra Stockholm. Men langsomt tør lokalbefolkningen op over for August, og han finder ud af, at mange af hans nye naboer gemmer på dystre hemmeligheder. Og pludselig indser han, at han måske uforvarende selv ligger inde med afgørende oplysninger, der kan løse mysteriet om, hvad der er sket med Agnes.

Jeg var vild med persongalleriet i denne nye serie og ser frem til at dykke endnu dybere ned i August og Marias personligheder i de kommende bøger. Ohlsson forstår at blande et godt plot og en spændende handling med dybdegående personkarakteristikker, så man som læser føler, at man kommer ind under huden på hovedpersonerne.

Ohlsson er virkelig dygtig til at skabe en dyster, mørk atmosfære, så jeg følte mig nødsaget til at tage et tæppe på for at skærme mig mod kulden på den barske svenske kyst. Spændingen bygges uimodståeligt op mod det hæsblæsende klimaks, hvor jeg troede, at jeg havde regnet plottet ud, men jeg blev snydt til sidst. Stormvagt lover i den grad godt for de kommende bøger i serien!

Du kan læse vores anmeldelser af andre af forfatterens bøger her.

Kristina Ohlsson, Stormvagt, Modtryk, 470 sider, oversat af Lilian Kingo, udkom 24. september 2021

Der er lukket for kommentarer.