// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser p√• nettet » Kristina Ohlsson: Stormvagt
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Krimi

Kristina Ohlsson: Stormvagt

Skrevet af den 27. oktober 2021 – 07:13Ingen kommentarer

Det er imponerende, hvordan Sverige producerer eminent dygtige krimiforfatterinder på samlebånd. Kristina Ohlsson har efterhånden en del krimier under vesten, men har nu kastet sig ud i en ny krimiserie, der foregår på den svenske vestkyst med den tidligere finansmand August Strindberg i hovedrollen.

August Strindberg beslutter efter et mislykket √¶gteskab at genopfinde sig selv. Han siger derfor sit velbetalte job i Stockholms finansverden op for at √•bne en secondhandbutik i den lille fl√¶kke Hoven√§set i Bohusl√§n p√• den svenske vestkyst, hvor han har gode barndomsminder fra. Samme stormomsuste aften som August ankommer med bus til byen, forsvinder byens popul√¶re l√¶rerinde Agnes sporl√łst, efter at hun er g√•et ud for at tjekke fort√łjningen p√• familiens b√•d.

Politiet bliver hurtigt involveret i sagen, og efterforskeren Maria Martinsson og hendes kollega Rayray s√¶tter alt ind p√• at finde Agnes. Men dagene g√•r, og hun er stadig som sunket i jorden. August bliver betaget af Maria, da han m√łder hende i den lokale l√¶seklub, men Marias jaloux √¶gtemand v√•ger over hende som en h√łg.

Det er ikke nemt at komme ind i det lille lokalsamfund ‚Äď slet ikke n√•r man kommer fra Stockholm. Men langsomt t√łr lokalbefolkningen op over for August, og han finder ud af, at mange af hans nye naboer gemmer p√• dystre hemmeligheder. Og pludselig indser han, at han m√•ske uforvarende selv ligger inde med afg√łrende oplysninger, der kan l√łse mysteriet om, hvad der er sket med Agnes.

Jeg var vild med persongalleriet i denne nye serie og ser frem til at dykke endnu dybere ned i August og Marias personligheder i de kommende b√łger. Ohlsson forst√•r at blande et godt plot og en sp√¶ndende handling med dybdeg√•ende personkarakteristikker, s√• man som l√¶ser f√łler, at man kommer ind under huden p√• hovedpersonerne.

Ohlsson er virkelig dygtig til at skabe en dyster, m√łrk atmosf√¶re, s√• jeg f√łlte mig n√łdsaget til at tage et t√¶ppe p√• for at sk√¶rme mig mod kulden p√• den barske svenske kyst. Sp√¶ndingen bygges uimodst√•eligt op mod det h√¶sbl√¶sende klimaks, hvor jeg troede, at jeg havde regnet plottet ud, men jeg blev snydt til sidst. Stormvagt lover i den grad godt for de kommende b√łger i serien!

Du kan l√¶se vores anmeldelser af andre af forfatterens b√łger her.

Kristina Ohlsson, Stormvagt, Modtryk, 470 sider, oversat af Lilian Kingo, udkom 24. september 2021

Der er lukket for kommentarer.