// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Joanna Bolouri: Jeg ønsker mig kun dig
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Jul, Kærlighed og romantik, Roman

Joanna Bolouri: Jeg ønsker mig kun dig

Skrevet af den 29. november 2021 – 06:06Ingen kommentarer

Noget af det, jeg holder allermest af op til jul, er at læse romantiske julehistorier. Hvis det også er noget for dig, så sæt dig godt til rette under tæppet med en kop varm kakao og nyd Jeg ønsker mig kun dig, som helt klart hører til på øverste hylde inden for genren.

Nick er advokat, men er efter nogle uheldige valg på jobbet blevet fyret. Hans temmelig krævende kæreste stiller store krav til deres livsstil, så Nick er desperat efter at finde et nyt job, så han har råd til at invitere kæresten til Marbella, som hun forventer. Han siger derfor ja til jobbet som julemand i det lokale storcenter, selvom han føler sig for god til det. Han synes, det er ydmygende at være endt der, og nedturen bliver total, da kæresten dropper ham på grund af det lidet prestigefyldte job.

En dag opsøges han af den lille dreng Alfie, som ønsker sig noget ganske andet af julemanden end alle de andre børn. Det eneste, han beder om, er, at julemanden skal gøre hans mor glad igen. Nick bliver rørt over drengens ønske, og da hans bedste ven og bofælle, Matt, er single, beslutter han sig for at lege Kirsten giftekniv for Matt og Alfies mor, Sarah, der tilfældigvis også arbejder i storcenteret.

Det går over al forventning, og efterhånden som Alfie og Sarah bliver en større og større del af Matt og Nicks liv, har Nick kun ét problem – han er selv forelsket i Sarah. Og hvad gør man så, når den eneste ene er kæreste med ens bedste ven, og det var en selv, der førte dem sammen?

Dette var en af de bøger, jeg ikke ønskede skulle slutte. Jeg kom fra første side ind under huden på karaktererne, som alle var troværdige og sympatiske, og det var ikke svært at mærke følelserne mellem dem. Bogens præmis er simpel, men alligevel genialt udtænkt, og jeg kunne se hver eneste scene for mit indre blik, som så jeg en film, fordi beskrivelserne af både omgivelser, stemning og følelser var lige i øjet. Jeg håber bestemt, at vi kommer til at høre meget mere til denne forfatter.

Jeg ønsker mig kun dig er både hjertevarm og humoristisk, og den er julemagi og feel good, når det er bedst. Den får min varmeste anbefaling.

Du kan i øvrigt finde inspiration til andre julefortællinger her.

Joanna Bolouri, Jeg ønsker mig kun dig, Palatium Books, 288 sider, oversat af Camilla Engkjær Laursen, udkom 29. oktober 2021

Der er lukket for kommentarer.