// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Hanna Blixt: Havestue med søudsigt
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Jul, Kærlighed og romantik, Roman

Hanna Blixt: Havestue med søudsigt

Skrevet af den 28. november 2021 – 06:24Ingen kommentarer

Jeg ELSKER, når vi nærmer os juletid med alt, hvad der hører sig til. Masser af julepynt, levende lys og julehygge med min familie og venner. Og så er der den der romantiske julehistorie, jeg traditionen tro også bare MÅ læse. Den der er fuld af kærlighed, måske et par intriger, masser af julestemning, helst lidt sne og selvfølgelig en lykkelig slutning. Min julehistorie i år er Havestue med søudsigt, og den har præcis det, der skal til for at få mig i den helt rigtige julestemning.

Noras kæreste er enormt besidderisk og kontrollerende, så da hun opdager, at han er hende utro, får hun omsider modet til at forlade ham og deres luksuriøse Stockholm-lejlighed for at rejse til Leksand, hvor hun er vokset op. Da hun er rejst uden hverken penge eller job, må hun leje en lille gammel hytte lidt uden for byen, der ved ankomst ikke engang har elektricitet. Heldigvis dukker naboen Viktor op, og han fikser både elektricitet og hjælper hende med at komme på plads. Der går da heller ikke længe, før Nora føler sig tiltrukket af denne flotte store mand, men der er noget Viktor skjuler, og Nora har fået nok af mænd, hun ikke kan stole på.

Sideløbende er forfatteren Claes i byen i forbindelse med en bogsignering og må erkende, at hans forfatterskab har set bedre dage. Den eneste person, der viser interesse for hans nyeste bog, er en gammel mand, som Claes hurtigt fornemmer har en historie i sig. Claes overtaler ham til at fortælle om sit liv i bytte for masser af kaffe og kage, og pludselig får Claes den historie, han altid har drømt om. Men spørgsmålet er, om den er for alle at læse.

Havestue med søudsigt er Hanna Blixt første roman til voksne, og jeg synes, hun er sluppet godt afsted med den. Nora er lidt for handlingslammet og irriterende naiv efter min smag, men ellers har historien alt det, der kendetegner en god julehistorie med to fine historier, der bliver kædet sammen, efterhånden som man læser. En lykkelige slutning får du også i Havestue med søudsigt, og jeg kan afsløre, at der er mere end én. Det er bestemt ikke sidste gang, jeg læser noget fra Hanna Blixt.

Du kan i øvrigt finde inspiration til andre julefortællinger her.

Hanna Blixt: Havestue med søudsigt, Palatium Books, oversat af Rane Rørdam Knudsen, 244 sider, oktober 2021

Der er lukket for kommentarer.