// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Holger K. Nielsen: Det var det værd
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Politisk biografi

Holger K. Nielsen: Det var det værd

Skrevet af den 25. oktober 2021 – 04:17Ingen kommentarer

Var det det værd? Jaahh, jooohhh. Det var det vel. Det var værd at læse det mangeårige folketingsmedlem, tidligere SF-formand og minister Holger K. Nielsens politiske erindinger med titlen “Det var det værd”.

Når jeg alligevel tøver lidt med ja’et, så skyldes det, at ikke alt er lige spændende – hvis ikke man er meget interesseret i SF’s historie de sidste fem årtier.

Holger K. Nielsen går langt ned i interne magtkampe, som efterhånden ligger mange år tilbage i tiden. Til gengæld skøjter han måske en anelse for hurtigt henover det parlamentariske arbejde med blandt andet EU-forbeholdene og hvad der ellers stod på dagsordenen i 90’erne og starten af 00’erne.

Til gengæld bruger han flere kapitler på Danmarks udenrigspolitik og krigsdeltagelser – som han havde mange kritiske spørgsmål til i sin tid i Folketinget. Hatten af for det.

Der er dog 4-5 kapitler, som helt afgjort gør bogen værd at læse for alle med interesse for nyere dansk politik. De handler om de godt 2,5 år, hvor SF var en del af S-SF-R-regeringen med Helle Thorning-Schmidt som statsminister og med den radikale leder Margrethe Vestager som den reelle leder – i hvert fald hvis vi skal tro Holger K. Nielsen.

Han er en af de første centrale aktører, som taler rent ud af posen om det, som han i bogen kalder en “dysfunktionel regering”. Særligt Vestager, Bjarne Corydon og Thor Möger får med krabadsken af Holger K. Nielsen, der havde korte perioder som skatteminister i 14 måneder og udenrigsminister i 56 dage.

Der er tale om et partsindlæg. Bevares. Men stadig et interessant og meget ligefremt partsindlæg, som det bliver interessant at høre Vestager eller Corydons modsvar til en dag.

Der er dog folk Holger K. Nielsen har endnu mindre tilovers for. Det er de unge SF’ere, som efter SF’s exit fra Thorning-regeringen skiftede over til Socialdemokratiet eller de radikale. Partihoppere er bestemt ikke Holger K’s kop the.

Bogen her er en af dem, der hører hjemme på en hver ordentlig bogreol med danske politiske biografier og erindringer. Og en, som alle med interesse for dansk politik selvfølgelig bør læse.

Holger K. Nielsen: Det var det værd. Forlaget Momenta, 2021. 361 sider.

Der er lukket for kommentarer.