// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Tess Gerritsen: Dø igen
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Krimi

Tess Gerritsen: Dø igen

Skrevet af den 9. oktober 2021 – 06:10Ingen kommentarer

Jeg ved godt, jeg har sagt det før, men Tess Gerritsen er en af mine absolut favorit krimiforfattere. I denne nye Rizzoli & Isles-krimi er hun i topform, og jeg fik da også inhaleret hele bogen samme dag, som jeg begyndte læsningen. Gerritsen tager os nemlig med en flok turister på deres livs safarirejse i Okavango Deltaet i Botswana, Afrika. Det mest uberørte sted i Afrika, hvor de skal campere under stjernerne og se dyreliv helt tæt på. Spørgsmålet er bare, om det bliver deres livs sidste rejse.

Kriminalassistent Jane Rizzoli og retsmediciner Maura Isles bliver kaldt ud til et gerningssted, hvor ofret, den berømte storvildtjæger Leon Gott, er blevet slagtet, som var han et af sine egne vildttrofæer. Maura finder mystiske hår på ofret, og de søger hjælp i den lokale zoo, for at få afstemt hvilket dyr håret stammer fra. Men inden de får set sig om på stedet, sker en grufuld ulykke, hvor ofret er en ung dyrepasser.

Jane og Mauras efterforskning fører dem flere år tilbage til en gruppe turister, der på en safari i Botswana sporløst forsvandt. Jane ser ingen anden udvej end at tage tilbage til det sted, hvor det hele startede og finde den eneste overlevende fra safarituren. Måske kan hun ved hjælp af den rette madding lokke morderen frem fra sit skjul. For hvilken jæger vil gå glip af at jagte det eneste bytte, der slap væk?

Gerritsen har gjort det igen og leveret en skrækindjagende krimi med stærke karakterer og et uigennemskueligt plot. Tess Gerritsen er mester til at skabe en uhyggeligt skræmmende atmosfære, hvor turisterne ligger vågne, bange og panikslagne, mens de lytter til savannens lyde og rovdyr, der kun venter på muligheden for endnu et måltid. Dø igen er den 11. bog i serien, og har du endnu ikke stiftet bekendtskab med Gerritsens krimiserie, kan jeg kun sige; Glæd dig!

Læs også vores anmeldelser af de tidligere bøger i serien her.

Tess Gerritsen: Dø igen, Jentas, oversat af Anne Mette Poulsen, 349 sider

Der er lukket for kommentarer.