// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Phaedra Patrick: Arthur Peppers mageløse rejse
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Roman

Phaedra Patrick: Arthur Peppers mageløse rejse

Skrevet af den 7. november 2021 – 06:15Ingen kommentarer

Har du brug for en sød lille historie til vinterhalvårets mørke aftener, skal du læse med her. Arthur Peppers mageløse rejse tager os med den ældre Arthur Pepper på noget af en rejse tilbage i tiden for at opklare mysteriet om hans afdøde hustrus guldarmbånd.

Arthur Pepper er om nogen fastlåst i noget af et limbo efter sin kone Miriams død året forinden. De var gift i over 40 år, og tilværelsen i Yorkshire uden hende er noget nær ubærlig. Han følger en nøje planlagt dagsplan, helst uden kontakt til omverdenen, og intet må afvige fra planen, ellers det slår ham ud af kurs.

Da Arthur på årsdagen for sin kones død ved et tilfælde finder et guldarmbånd i hendes sko med en række specielle vedhæng, som han aldrig har set hende bære, kan han ikke undgå at undre sig over, hvorfor hun har holdt det skjult for ham.

Han begynder at grave i fortiden og optager til sin store forargelse, at hans søde og trofaste Miriam ikke har fortalt ham noget om tiden før, hun mødte ham, og han kan simpelthen ikke lade sagen ligge. Han begynder at undersøge hver enkelt vedhæng for at finde dets oprindelse, og på det smukkeste af dem, en lille elefant, er der indgraveret et indisk telefonnummer, han beslutter sig for at ringe til. Koste hvad det vil, må og skal han finde ud af alt om Miriams hemmelige liv.

Arthur Peppers mageløse rejse er en fin og stilfærdig historie om at miste og genfinde sig selv, selvom det at leve videre uden sit livs kærlighed virker umuligt. Det er ikke en historie, der overraskede eller rykkede specielt meget i mig, men det var en hyggelig læseoplevelse, også selvom Arthur Pepper var en noget irriterende karakter. Bogen er til dig, der ønsker en letlæselig bog med en lykkelig slutning, og måske også til dig, der nød at læse Olive Kitteridge-bøgerne.

Phaedra Patrick: Arthur Peppers mageløse rejse, Forlaget Zara, 356 sider, september 2021

Der er lukket for kommentarer.