// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Louise Penny: Den lange vej hjem
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Krimi

Louise Penny: Den lange vej hjem

Skrevet af den 19. oktober 2021 – 06:24Ingen kommentarer

Så er det igen tid til at sætte sig godt tilrette i sofaen under tæppet, for vi skal på endnu et besøg i Three Pines, hvor Armand Gamache er flyttet til for at nyde sit otium sammen med alle vennerne i den charmerende lille landsby. Men idyllen spoleres, for en af vennerne er forsvundet.

Den nu forhenværende politiinspektør Armand Gamache nyder roen og pensionisttilværelsen i Three Pines, da han opsøges af sin gode ven Clara Morrow. Hendes fraseparerede mand, Peter, er forsvundet. De skulle have mødtes på årsdagen for separationen for at tage stilling til deres ægteskab, men Peter dukkede aldrig op. Gamache er ikke meget for at kaste sig ind i rollen som efterforsker igen – og har i øvrigt ingen beføjelser længere – men han kan ikke sige nej til at hjælpe en ven.

Gamache og Beauvoirs eftersøgning bringer dem dybt ind i Quebecs kunstverden, hvor meget ikke er, hvad det ser ud til, og alle har hemmeligheder, der ikke tåler dagens lys. I deres søgen efter Peter støder de på flere plagede sjæle, men kunne nogen af dem have gjort Peter ondt? Efterforskningen trækker spor til fjerne egne og lande, mens Gamache prøver at regne ud, hvad der har drevet Peter ud i hans egen søgen efter … hvem? Jo tættere de kommer på sandheden, jo tættere kommer de også på et dødeligt spind af jalousi og svigt. Kan de nå at redde Peter og sig selv, inden det er for sent?

Louise Penny er helt fænomenal til at beskrive landskaber og stemninger. Man er som læser virkelig til stede i Three Pines, og man ser tydeligt landskaberne for sig og mærker stemningen på stedet, når vennerne rejser rundt i Quebec i deres søgen efter Peter.

Tempoet i denne bog er temmelig langsomt, så den blev lidt for langtrukken til min smag, men det var stadig et dejligt gensyn med alle beboerne i Three Pines. Jeg håber dog, at der kommer lidt mere “kød” på handlingen i de kommende bøger, for der er heldigvis stadig mange flere i serien at glæde sig til. Og så udkommer Penny desuden i denne måned med thrilleren Tilstand af terror, som hun har skrevet sammen med Hillary Clinton.

Du kan læse vores anmeldelser af de tidligere bøger i serien her.

Louise Penny, Den lange vej hjem, Hr. Ferdinand, 448 sider, oversat af Maria Marqvard, juli 2021

Der er lukket for kommentarer.