// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser p√• nettet » Louise Penny: Den lange vej hjem
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Krimi

Louise Penny: Den lange vej hjem

Skrevet af den 19. oktober 2021 – 06:24Ingen kommentarer

S√• er det igen tid til at s√¶tte sig godt tilrette i sofaen under t√¶ppet, for vi skal p√• endnu et bes√łg i Three Pines, hvor Armand Gamache er flyttet til for at nyde sit otium sammen med alle vennerne i den charmerende lille landsby. Men idyllen spoleres, for en af vennerne er forsvundet.

Den nu forhenv√¶rende politiinspekt√łr Armand Gamache nyder roen og pensionisttilv√¶relsen i Three Pines, da han ops√łges af sin gode ven Clara Morrow. Hendes fraseparerede mand, Peter, er forsvundet. De skulle have m√łdtes p√• √•rsdagen for separationen for at tage stilling til deres √¶gteskab, men Peter dukkede aldrig op. Gamache er ikke meget for at kaste sig ind i rollen som efterforsker igen – og har i √łvrigt ingen bef√łjelser l√¶ngere – men han kan ikke sige nej til at hj√¶lpe en ven.

Gamache og Beauvoirs efters√łgning bringer dem dybt ind i Quebecs kunstverden, hvor meget ikke er, hvad det ser ud til, og alle har hemmeligheder, der ikke t√•ler dagens lys. I deres s√łgen efter Peter st√łder de p√• flere plagede sj√¶le, men kunne nogen af dem have gjort Peter ondt? Efterforskningen tr√¶kker spor til fjerne egne og lande, mens Gamache pr√łver at regne ud, hvad der har drevet Peter ud i hans egen s√łgen efter ‚Ķ hvem? Jo t√¶ttere de kommer p√• sandheden, jo t√¶ttere kommer de ogs√• p√• et d√łdeligt spind af jalousi og svigt. Kan de n√• at redde Peter og sig selv, inden det er for sent?

Louise Penny er helt f√¶nomenal til at beskrive landskaber og stemninger. Man er som l√¶ser virkelig til stede i Three Pines, og man ser tydeligt landskaberne for sig og m√¶rker stemningen p√• stedet, n√•r vennerne rejser rundt i Quebec i deres s√łgen efter Peter.

Tempoet i denne bog er temmelig langsomt, s√• den blev lidt for langtrukken til min smag, men det var stadig et dejligt gensyn med alle beboerne i Three Pines. Jeg h√•ber dog, at der kommer lidt mere ‚Äúk√łd‚ÄĚ p√• handlingen i de kommende b√łger, for der er heldigvis stadig mange flere i serien at gl√¶de sig til. Og s√• udkommer Penny desuden i denne m√•ned med thrilleren Tilstand af terror, som hun har skrevet sammen med Hillary Clinton.

Du kan l√¶se vores anmeldelser af de tidligere b√łger i serien her.

Louise Penny, Den lange vej hjem, Hr. Ferdinand, 448 sider, oversat af Maria Marqvard, juli 2021

Der er lukket for kommentarer.