// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Claus Jessen: Tøndersagen
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Politik & debat

Claus Jessen: Tøndersagen

Skrevet af den 19. juli 2007 – 11:062 kommentarer

img_4603e119a411f.jpg
Ekstra Bladets mand i det sønderjyske, Claus Jessen, leverer med bogen ”Tøndersagen” en særdeles sober og samtidig interessant gennemgang af sagen om to forældres mangeårige seksuelle misbrug af deres døtre. Jessen graver adskillige spadestik dybere end der er plads til i de almindelige avisreportager om sagen. Han går faktisk helt tilbage til bedsteforældrenes opvækst og trækker på flotteste vis en rød tråd op gennem de to forældres opvækst og liv til i dag. Vi lærer således de to psykisk syge menneskeskæbner og deres familie særdeles godt at kende. Det retfærddigøre ikke deres handlinger, men det forklarer dem et langt stykke hen ad vejen.

Samtidig forsømmer han ikke at sætte spot på kommunernes rolle i sagen og hvordan Tønders borgmester behændigt får gjort socialchefen til syndebuk.

”Tøndersagen” er et eminent og vellykket eksempel på at en journalist med stor succes kan bruge en bog til at uddybe og nuancere en sag, som han eller hun har fulgt gennem flere år.

Bogen besvarer en helt masse spørgsmål, men efterlader det mest centrale – hvorfor? Og det klæder Claus Jessen ikke at begynde at konkludere og spille psykolog, men overlade det til læseren. Endelig skal Jessen roses for at holde en særdeles sober tone, blottet for detaljerede beskrivelser af overgreb m.v. Helt anderledes end da han skrev om sagen i avisen.

Hvis man interesserer blot en anelse for det omgivende samfund, bør man lægge sin væmmelse på hylden et kort øjeblik og læse ”Tøndersagen”.

Claus Jessen: Tøndersagen. Ekstra Bladets Forlag. Forfatterens weblog.

2 kommentarer »

  • Denne bog er ikke mindre end fantastisk. Jeg giver anmelderen helt ret og vil bestemt anbefale denne bog. Har man mod på at dykke dybere ned i personerne som har været indblandet i “Tøndersagen”, er denne bog eminent. Den er sober, velskrevet og dømmer ikke. Claus Jessen beretter om skæbnerne i sagen på en måde, så man lærer dem at kende. Men hvorfor? Hvorfor blev der en “Tøndersag”? Hvad var årsagen til en faders seksuelle misbrug af sin mindreårige datter? Motivet står hen i det uvisse og afslutter denne bog på en værdig og fin måde. Den er velskrevet, medrivende og hurtigt læst.

  • Genial bog! HAr læst den 2 gange! Godt skrevet. Og sikke et helvede de stakkels piger har været igennem 🙁

Skriv en kommentar!

Du skal være logget på for at skrive en kommentar.