// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Linwood Barclay: Klik
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Spænding

Linwood Barclay: Klik

Skrevet af den 11. august 2021 – 06:30Ingen kommentarer

Hvordan ville du reagere, hvis du troede, at du var ved at miste forstanden? Og hvis dine nærmeste havde samme bekymring? Det finder universitetsprofessoren Paul Davis ud af, da han som følge af PTSD langsomt begynder at frygte, at han er ved at blive skør.

Paul Davis er en helt almindelig mand, hvis liv tager en meget uventet drejning, da han uforvarende overrasker en morder i gang med at skaffe sig af med to lig. Han redder med nød og næppe livet selv, men oplevelsen kaster ham ud i en lang hospitalsindlæggelse med efterfølgende PTSD og depression til følge.

For at muntre ham lidt op køber hans kone, Charlotte, ham en gammel skrivemaskine, så han kan bearbejde sine oplevelser ved at nedfælde dem på papir. Men ikke længe efter at skrivemaskinen er flyttet ind på Pauls hjemmekontor, begynder han at høre lyden af den – klik, klik, klik – om natten og er overbevist om, at den skriver beskeder til ham. Hvad værre er, får han mistanke om, at skrivemaskinen har forbindelse til den morder, han stoppede, for han tvang sine ofre til at skrive undskyldninger på skrivemaskine, før han slog dem ihjel.

Charlotte bliver mere og mere bekymret for sin mands mentale helbred og kontakter hans psykolog, som har sin egen idé om, hvad eller hvem der er ude efter Paul. Paul bliver nærmest besat af at finde ud af, hvem der sender ham beskeder gennem skrivemaskinen, men i sin søgen efter sandheden sætter han livet på spil endnu engang.

Klik er ikke en hæsblæsende thriller – tempoet er temmelig langsomt, og desværre syntes jeg, at plottet var ret nemt at gennemskue. Karaktererne er til den kedelige side, og der er for mange gentagelser og meget lidt fremdrift i handlingen før i sidste fjerdedel af bogen. Barclay forsøger at smide et overraskende plottvist ind til sidst, men det virker mest som et forsøg på at skabe en spændende slutning, der i stedet forekommer urealistisk og halvkomisk, og som bliver overforklaret for læseren til sidst. Jeg var desværre ikke imponeret over denne udgivelse.

Linwood Barclay, Klik, Forlaget Jentas, oversat af Eva Birklund, 390 sider, udgivet 6. august 2021

Der er lukket for kommentarer.