// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Lee Child: Dybt vand
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Krimi

Lee Child: Dybt vand

Skrevet af den 22. august 2021 – 06:03Ingen kommentarer

Hvis man virkelig er ude på dybt vand, så er det altid en god idé at have Reacher på sin side. I denne nye bog i serien bliver Reacher bedt om at hjælpe forbundsmyndighederne med at befri en agent, som holdes fanget af en gangster. Deres operation er helt uofficiel, og derfor er Reacher nødt til at handle under radaren og uden nogen form for beskyttelse.

Da Jack Reacher en dag tilfældigt på gaden ser en død mand krydse et fortov og sætte sig ind i en bil, har han ingen idé om, hvilke begivenheder dette korte møde vil kaste ham ud i i de kommende uger. Manden burde ikke længere være i live, så Reacher sætter sig i kontakt med en militærpolitimand for at få ham til at tjekke nummerpladen. Inden han ved af det står to personer fra narkopolitiet på hans motelværelse og beder ham om hjælp til at redde en af deres agenter ud af en håbløs situation.

Reacher siger ja til at hjælpe dem, da han selv har et gammelt regnskab at gøre op, og han håber, at han ved at hjælpe med at redde agenten kan finde frem til sin gamle fjende. Ved hjælp af en nøje udtænkt og meget udspekuleret plan får han skaffet sig indenfor i et forbrydersyndikat. Men i deres øde beliggende fæstning ved havet er han helt alene, og alle er mistænksomme, voldsparate og fulde af hemmeligheder. Dette er missionen, der meget vel kan ende med at koste ham livet.

Dette er ikke en typisk Reacher-thriller. Tempoet er noget langsommere end vanligt, og Reacher er gjort til jeg-fortæller. Det synes jeg ikke fungerer lige så godt, som når historien fortælles i tredjeperson. Der er dog ikke ændret på, at Reacher slår først og spørger bagefter, og det er der virkelig brug for i denne historie. Og så kan jeg ikke lade være med at blive imponeret over alle de forskellige måder, det lykkes for Reacher at tage livet af skurke på – det er ganske opfindsomt. Bogen er som de andre i serien let og hurtigt læst og god underholdning til sensommerens mange regnvejrsdage.

Du kan læse vores anmeldelser af de andre bøger i serien her.

Lee Child, Dybt vand, Forlaget Jentas, 462 sider, oversat af Jakob Levinsen, juni 2021

Der er lukket for kommentarer.