// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Lee Child: Fjendeland
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Krimi

Lee Child: Fjendeland

Skrevet af den 8. oktober 2021 – 06:02Ingen kommentarer

Nu hvor vejret bliver koldere, og efteråret er på vej, er der lagt op til hygge under tæppet med en god bog, og der er Lee Childs serie om Jack Reacher helt perfekt underholdning. Den hårdtslående, men sympatiske Reacher er denne gang ved at blive gjort til syndebuk inden for hærens egne række, men som altid lader han sig ikke slå ud, men slår i stedet tilbage.

I Fjendeland bliver vi sendt tilbage til nytårsaften 1990. Berlinmuren er faldet, og verden er under forandring. Reacher bliver som vagthavende ringet op midt om natten, da en tostjernet general er fundet død på et snusket hotelværelse. Hans mappe er forsvundet, og ingen ved, hvilke hemmeligheder den gemte på. Det er derfor vigtigt at finde den hurtigst muligt, men kræfter højt oppe i hærens hierarki gør, hvad de kan, for at holde Reacher væk fra sagen. Da generalens kone kort efter bliver myrdet langt derfra, ruller lavinen, og den lader sig ikke stoppe.

En soldat fra specialtropperne – en af de rigtig hårde negle – findes myrdet, og derefter endnu en. Reacher ignorerer sine ordrer om at holde sig fra sagen, da han opdager, at mange af hans majorkolleger ligesom han selv er blevet flyttet rundt mellem baser i hele verden på samme dag tilsyneladende helt uden grund. Har det mon sammenhæng med den døde general og den forsvundne mappe?

Midt i kaosset bliver Reacher ringet op af sin bror, Joe. Deres mor ligger for døden i Paris, så Reacher må rejse tværs over Atlanten for at få sagt farvel. Her afsløres dog en forbløffende familiehemmelighed, som får Reacher til at sætte spørgsmålstegn ved alt, hvad han troede, han vidste om sin familie, sin karriere, sin loyalitet og sig selv.

Bøgerne om Jack Reacher er indtil videre solgt i over 100 millioner eksemplarer verden over, og det er der en god grund til. Selvom de som regel følger samme opbygning, er det virkelig godt krimihåndværk og rigtig god underholdning, og Reacher er som hovedperson en noget mere sammensat karakter, end man lige skulle tro ved første øjekast. Han har både lune, humor og hjertet på rette sted, selvom han som udgangspunkt slår først og spørger bagefter. I denne bog får vi desuden et hint om, hvorfor Reacher ender med at forlade hæren og bliver omstrejfer. Jeg er spændt på, om der afsløres mere om hans bevæggrunde i den næste bog, for det løftede denne bog op på et højere niveau for denne Reacher-fan.

Læs vores anmeldelser af de andre Lee Child-bøger her

Lee Child, Fjendeland, Forlaget Jentas, oversat af Jakob Levinsen, 461 sider, september 2021

Der er lukket for kommentarer.