// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser p√• nettet » Lee Child: Fjendeland
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Krimi

Lee Child: Fjendeland

Skrevet af den 8. oktober 2021 – 06:02Ingen kommentarer

Nu hvor vejret bliver koldere, og efteråret er på vej, er der lagt op til hygge under tæppet med en god bog, og der er Lee Childs serie om Jack Reacher helt perfekt underholdning. Den hårdtslående, men sympatiske Reacher er denne gang ved at blive gjort til syndebuk inden for hærens egne række, men som altid lader han sig ikke slå ud, men slår i stedet tilbage.

I Fjendeland bliver vi sendt tilbage til nyt√•rsaften 1990. Berlinmuren er faldet, og verden er under forandring. Reacher bliver som vagthavende ringet op midt om natten, da en tostjernet general er fundet d√łd p√• et snusket hotelv√¶relse. Hans mappe er forsvundet, og ingen ved, hvilke hemmeligheder den gemte p√•. Det er derfor vigtigt at finde den hurtigst muligt, men kr√¶fter h√łjt oppe i h√¶rens hierarki g√łr, hvad de kan, for at holde Reacher v√¶k fra sagen. Da generalens kone kort efter bliver myrdet langt derfra, ruller lavinen, og den lader sig ikke stoppe.

En soldat fra specialtropperne – en af de rigtig h√•rde negle – findes myrdet, og derefter endnu en. Reacher ignorerer sine ordrer om at holde sig fra sagen, da han opdager, at mange af hans majorkolleger ligesom han selv er blevet flyttet rundt mellem baser i hele verden p√• samme dag tilsyneladende helt uden grund. Har det mon sammenh√¶ng med den d√łde general og den forsvundne mappe?

Midt i kaosset bliver Reacher ringet op af sin bror, Joe. Deres mor ligger for d√łden i Paris, s√• Reacher m√• rejse tv√¶rs over Atlanten for at f√• sagt farvel. Her afsl√łres dog en forbl√łffende familiehemmelighed, som f√•r Reacher til at s√¶tte sp√łrgsm√•lstegn ved alt, hvad han troede, han vidste om sin familie, sin karriere, sin loyalitet og sig selv.

B√łgerne om Jack Reacher er indtil videre solgt i over 100 millioner eksemplarer verden over, og det er der en god grund til. Selvom de som regel f√łlger samme opbygning, er det virkelig godt krimih√•ndv√¶rk og rigtig god underholdning, og Reacher er som hovedperson en noget mere sammensat karakter, end man lige skulle tro ved f√łrste √łjekast. Han har b√•de lune, humor og hjertet p√• rette sted, selvom han som udgangspunkt sl√•r f√łrst og sp√łrger bagefter. I denne bog f√•r vi desuden et hint om, hvorfor Reacher ender med at forlade h√¶ren og bliver omstrejfer. Jeg er sp√¶ndt p√•, om der afsl√łres mere om hans bev√¶ggrunde i den n√¶ste bog, for det l√łftede denne bog op p√• et h√łjere niveau for denne Reacher-fan.

L√¶s vores anmeldelser af de andre Lee Child-b√łger her

Lee Child, Fjendeland, Forlaget Jentas, oversat af Jakob Levinsen, 461 sider, september 2021

Der er lukket for kommentarer.