// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Katrine Wessel: Ellinors modige valg
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Roman

Katrine Wessel: Ellinors modige valg

Skrevet af den 20. oktober 2021 – 06:37Ingen kommentarer

Ellinors modige valg er fjerde bog i den storslåede serie om Familien Winther.

I denne bog følger vi især den unge enke Ellinor Winther, der efter sin mands død bliver boende hos svigerforældrene, der står klar med støtte til svigerdatteren og det lille barnebarn. Men efterhånden som sorgens tåge letter lidt, finder Ellinor ud af at hun ikke trives i de fine stuer uden noget at give sig til.

Hun er en moderne selvstændig kvinde, der ønsker at klare sig selv og at få noget ud af tilværelsen. Uden at nogen ved det, søger hun job ude i byen, i en gammeldags tøjbutik, som Hr. Hagen har overtaget efter sin mor.

Han er ikke synderligt begejstret for forandringer, men Ellinor er modig og får lige så stille lokket ham med på sine idéer. Hun får mulighed for at flytte ind i en lejlighed over butikken og selvom det slet ikke passer svigerforældrene, hjælper de til ved at skaffe Ellinor en barnepige til den lille Eva.

I resten af byen kradser krisen og Wintherfamiliens søn og arving Frederik forsøger at danne sig et overblik over familiens forretninger, imens faren ikke rigtig kan komme videre efter den ældste søns død. Frederik forsøger at gøre alt så godt og også i kærlighedslivet lytter han mere til fornuften end til sit hjerte.

Det er skønt at følge familien igennem gode og dårlige tider og den historiske vinkel her i starten af 1900-tallet er spændende, for der er forandringer og nye tider på vej, selvom mange ville ønske at alt var som i de gode gamle tider.

Katrine Wessel er opvokset i Trondhjem og har arbejdet som journalist og redaktør. Hun er stor succes med serien om familien Winther.

Katrine Wessel, Ellinors modige valg, Hr. Ferdinand, 2021, 335 sider, på dansk ved Giovanna Alesandro

Der er lukket for kommentarer.