// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Tess Gerritsen: De overlevende
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Krimi

Tess Gerritsen: De overlevende

Skrevet af den 10. august 2021 – 06:32Ingen kommentarer

Yes! Så er der igen nyt fra den fantastiske Tess Gerritsen. Jeg kan uden omsvøb sige, at hun er på min top 5 over bedste krimiforfattere, og det siger ikke så lidt! De overlevende er den tiende bog i serien, og har du endnu ikke stiftet bekendtskab med makkerparret kriminalassistent Jane Rizzoli og retsmediciner Maura Isles, kan du godt glæde dig til mange timers hæsblæsende, nervepirrende og grusomme historier med de mest gennemførte plots.

Claire Ward, Will Yablonski og Teddy Clock har noget til fælles. De har overlevet frygtelige tragedier, der dræbte deres forældre, men det er ikke det eneste. De har også overlevet nye drabsforsøg i de nye familier, de boede hos. Men ud over den grusomhed, der knytter de tre børn til hinanden, og som har resulteret i, at to (og snart tre) af dem bor på skolen Evensong – en kostskole for følelsesmæssigt traumatiserede børn – hvad har de tre så til fælles?

Retsmediciner Maura Isles er på vej til Evensong for at tilbringe 14 dages ferie med sin adoptivsøn, den 16-årige Julian Perkins, da kriminalassistent Jane Rizzoli bliver sat til at efterforske endnu et mordforsøg på den forældreløse Teddy Clock. Hun ser ingen anden udvej end at bringe ham til Evensong, da enhver familie, han ville blive anbragt i, er i fare.

Maura, der er skeptisk over for skolen, som styres af Anthony Sansone, tror, at skolens primære mål er at rekruttere nye medlemmer til Mefisto-klubben. En klub, Anthony er en del af, og hvis medlemmer er af den overbevisning, at Satan færdes iblandt os, og at deres opgave er at bekæmpe ham og hans tilhængere. Maura vil have svar, men Anthony er ikke nem at få i tale, og før Jane og Maura får set sig om, virker Evensong trods sine låste porte og omkransende skov ikke så sikkert et sted for børnene alligevel. For tænk, hvis ondskaben allerede befinder sig på skolen.

Det bedste ved Tess Gerritsens bøger er, at hun altid leverer. I lige netop denne bog gik der en rum tid, før jeg kunne gennemskue, hvad det var børnene havde til fælles, og hvad meningen var med galskaben. Historien bliver afbrudt med korte afsnit om ting, der er sket før de tragiske hændelser, og først til allersidst falder alle brikker på plads. De overlevende er ikke en af de mest makabre Rizzoli og Isles-bøger (hvis man ser bort fra de mange døde, der bliver efterladt i kølvandet på de tre børn), men den er bestemt en af de mere tankevækkende af slagsen. Heldigvis er næste bog i serien ’Dø igen’ allerede udkommet, for jeg kan ikke vente med at læse videre.

Læs anmeldelserne af de andre bøger i serien her

Tess Gerritsen: De overlevende, Forlaget Jentas, oversat af Anne Mette Poulsen, 300 sider, juni 2021

Der er lukket for kommentarer.