// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser p√• nettet » Tess Gerritsen: De overlevende
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Krimi

Tess Gerritsen: De overlevende

Skrevet af den 10. august 2021 – 06:32Ingen kommentarer

Yes! S√• er der igen nyt fra den fantastiske Tess Gerritsen. Jeg kan uden omsv√łb sige, at hun er p√• min top 5 over bedste krimiforfattere, og det siger ikke s√• lidt! De overlevende er den tiende bog i serien, og har du endnu ikke stiftet bekendtskab med makkerparret kriminalassistent Jane Rizzoli og retsmediciner Maura Isles, kan du godt gl√¶de dig til mange timers h√¶sbl√¶sende, nervepirrende og grusomme historier med de mest gennemf√łrte plots.

Claire Ward, Will Yablonski og Teddy Clock har noget til f√¶lles. De har overlevet frygtelige tragedier, der dr√¶bte deres for√¶ldre, men det er ikke det eneste. De har ogs√• overlevet nye drabsfors√łg i de nye familier, de boede hos. Men ud over den grusomhed, der knytter de tre b√łrn til hinanden, og som har resulteret i, at to (og snart tre) af dem bor p√• skolen Evensong ‚Äď en kostskole for f√łlelsesm√¶ssigt traumatiserede b√łrn ‚Äď hvad har de tre s√• til f√¶lles?

Retsmediciner Maura Isles er p√• vej til Evensong for at tilbringe 14 dages ferie med sin adoptivs√łn, den 16-√•rige Julian Perkins, da kriminalassistent Jane Rizzoli bliver sat til at efterforske endnu et mordfors√łg p√• den for√¶ldrel√łse Teddy Clock. Hun ser ingen anden udvej end at bringe ham til Evensong, da enhver familie, han ville blive anbragt i, er i fare.

Maura, der er skeptisk over for skolen, som styres af Anthony Sansone, tror, at skolens prim√¶re m√•l er at rekruttere nye medlemmer til Mefisto-klubben. En klub, Anthony er en del af, og hvis medlemmer er af den overbevisning, at Satan f√¶rdes iblandt os, og at deres opgave er at bek√¶mpe ham og hans tilh√¶ngere. Maura vil have svar, men Anthony er ikke nem at f√• i tale, og f√łr Jane og Maura f√•r set sig om, virker Evensong trods sine l√•ste porte og omkransende skov ikke s√• sikkert et sted for b√łrnene alligevel. For t√¶nk, hvis ondskaben allerede befinder sig p√• skolen.

Det bedste ved Tess Gerritsens b√łger er, at hun altid leverer. I lige netop denne bog gik der en rum tid, f√łr jeg kunne gennemskue, hvad det var b√łrnene havde til f√¶lles, og hvad meningen var med galskaben. Historien bliver afbrudt med korte afsnit om ting, der er sket f√łr de tragiske h√¶ndelser, og f√łrst til allersidst falder alle brikker p√• plads. De overlevende er ikke en af de mest makabre Rizzoli og Isles-b√łger (hvis man ser bort fra de mange d√łde, der bliver efterladt i k√łlvandet p√• de tre b√łrn), men den er bestemt en af de mere tankev√¶kkende af slagsen. Heldigvis er n√¶ste bog i serien ‚ÄôD√ł igen‚Äô allerede udkommet, for jeg kan ikke vente med at l√¶se videre.

L√¶s anmeldelserne af de andre b√łger i serien her

Tess Gerritsen: De overlevende, Forlaget Jentas, oversat af Anne Mette Poulsen, 300 sider, juni 2021

Der er lukket for kommentarer.