// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Paul Cleave: For enhver pris
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Krimi, Spænding

Paul Cleave: For enhver pris

Skrevet af den 13. august 2021 – 06:00Ingen kommentarer

Paul Cleave er noget af en mester til at skrive krimier, der er hårrejsende bestialske, men med den der tørre humor, der trods det makabre setup ofte gør, at jeg sidder og småler undervejs. For enhver pris er ikke den typiske Paul Cleave-bog, som jeg er blevet så glad for. Den er langsommere opbygget, og den foregår heller ikke i Cleaves ellers så benyttede hjemby Christchurch i New Zealand, men i en søvndyssende fiktiv by i USA kaldet Arcacia Pines. Det er ikke skidt, for uanset tempo vender siderne sig selv, og før du ved af det, sidder du med den sidste side i hånden og ærgrer dig over, at bogen er slut.

Den 7-årig Alyssa Stone er forsvundet, og vicesherif Noah Harper sætter alt ind for at finde hende. Men i forsøget på at finde frem til den lille pige tager han så ukonventionelle metoder i brug, at selvom han ender med at finde hende, bliver han nødt til at forlade Arcacia Pines, sin kone og sit liv. 12 år senere lever Noah et meget anderledes liv i en helt anden by. Han ejer en bar og lever et simpelt liv. Da hans ekskone pludselig ringer for at fortælle ham, at Alyssa igen er forsvundet, må Noah holde sit løfte til den dengang lille pige. Han lovede hende nemlig, at han aldrig ville tillade, at der skete hende noget ondt igen.

Noah skal ikke tilbringe mange minutter i Arcacia Pines, før han bliver truet på livet og gennembanket. Faktisk er der så mange folk, der er efter ham, at det er et under, han kan holde sig oprejst. Alt peger på, at Alyssa frivilligt har forladt byen, men Noah kan ikke få det til at stemme. Hun ville aldrig efterlade sin døende far uden et farvel, og Noah går ind i sagen med samme iver som for 12 år siden – og denne gang har han intet at miste.

For enhver pris er ikke den bedste Paul Cleave-krimi, jeg har læst, men den er bestemt heller ikke dårlig. Plottet sidder lige i skabet, og karaktererne er formidabelt beskrevet. Jeg savnede bare lidt af det tempo og de karakterer, der er i hans Christchurch-krimier – vanedyr som jeg er. Nå det er sagt, så fortjener Cleaves nye karakter Noah Harper bestemt noget mere opmærksomhed, og jeg håber, vi kommer til at gense ham i nye krimier. Jeg sidder i hvert fald med en følelse af, at der må komme en fortsættelse.

Læs også vores anmeldelser af de andre Paul Cleave krimier her

Paul Cleave: For enhver pris, Forlaget Jentas, oversat af Peter Carstens, 365 sider, juni 2021

Der er lukket for kommentarer.