// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser p√• nettet » Paul Cleave: For enhver pris
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Krimi, Sp√¶nding

Paul Cleave: For enhver pris

Skrevet af den 13. august 2021 – 06:00Ingen kommentarer

Paul Cleave er noget af en mester til at skrive krimier, der er h√•rrejsende bestialske, men med den der t√łrre humor, der trods det makabre setup ofte g√łr, at jeg sidder og sm√•ler undervejs. For enhver pris er ikke den typiske Paul Cleave-bog, som jeg er blevet s√• glad for. Den er langsommere opbygget, og den foreg√•r heller ikke i Cleaves ellers s√• benyttede hjemby Christchurch i New Zealand, men i en s√łvndyssende fiktiv by i USA kaldet Arcacia Pines. Det er ikke skidt, for uanset tempo vender siderne sig selv, og f√łr du ved af det, sidder du med den sidste side i h√•nden og √¶rgrer dig over, at bogen er slut.

Den 7-√•rig Alyssa Stone er forsvundet, og vicesherif Noah Harper s√¶tter alt ind for at finde hende. Men i fors√łget p√• at finde frem til den lille pige tager han s√• ukonventionelle metoder i brug, at selvom han ender med at finde hende, bliver han n√łdt til at forlade Arcacia Pines, sin kone og sit liv. 12 √•r senere lever Noah et meget anderledes liv i en helt anden by. Han ejer en bar og lever et simpelt liv. Da hans ekskone pludselig ringer for at fort√¶lle ham, at Alyssa igen er forsvundet, m√• Noah holde sit l√łfte til den dengang lille pige. Han lovede hende nemlig, at han aldrig ville tillade, at der skete hende noget ondt igen.

Noah skal ikke tilbringe mange minutter i Arcacia Pines, f√łr han bliver truet p√• livet og gennembanket. Faktisk er der s√• mange folk, der er efter ham, at det er et under, han kan holde sig oprejst. Alt peger p√•, at Alyssa frivilligt har forladt byen, men Noah kan ikke f√• det til at stemme. Hun ville aldrig efterlade sin d√łende far uden et farvel, og Noah g√•r ind i sagen med samme iver som for 12 √•r siden ‚Äď og denne gang har han intet at miste.

For enhver pris er ikke den bedste Paul Cleave-krimi, jeg har l√¶st, men den er bestemt heller ikke d√•rlig. Plottet sidder lige i skabet, og karaktererne er formidabelt beskrevet. Jeg savnede bare lidt af det tempo og de karakterer, der er i hans Christchurch-krimier ‚Äď vanedyr som jeg er. N√• det er sagt, s√• fortjener Cleaves nye karakter Noah Harper bestemt noget mere opm√¶rksomhed, og jeg h√•ber, vi kommer til at gense ham i nye krimier. Jeg sidder i hvert fald med en f√łlelse af, at der m√• komme en forts√¶ttelse.

Læs også vores anmeldelser af de andre Paul Cleave krimier her

Paul Cleave: For enhver pris, Forlaget Jentas, oversat af Peter Carstens, 365 sider, juni 2021

Der er lukket for kommentarer.