// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Karin Slaughter: Det falske vidne
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Krimi, Roman

Karin Slaughter: Det falske vidne

Skrevet af den 13. november 2021 – 06:43Ingen kommentarer

Så har hun sørme gjort det igen!

Karin Slaughter er en af de forfattere, hvis bøger jeg altid har tårnhøje forventninger til. Jeg kan huske, hvordan hendes serier om Will Trent og Sara Linton for mange år siden fik mig startet på krimigenren, fordi de ikke blot var krimier, men de mest velskrevne historier om mennesker, jeg havde lyst til at vide mere om, og som voksede på mig, efterhånden som bøgerne blev læst. Karin Slaughter er nemlig en fremragende karakterskaber, og om det er Will Trent og Sara Linton eller et helt nyt persongalleri som i Det falske vidne, så kan jeg tydeligt se personerne for mig, som var de en del af min omgangskreds. Alle med hver deres særegne karakter. Det er vanvittigt godt, og i denne nye selvstændige krimi får vi netop dette fantastiske persongalleri fra Slaughter og meget mere til.

Den succesfulde forsvarsadvokat Leigh Collier har knoklet hårdt for at være der, hvor hun er nu. Med en opvækst i Georgia på bunden af samfundet og en mor, der aldrig skulle have haft den titel, er det mildest talt utroligt, at Leigh er nået så langt. Men det er ikke alt sammen en dans på roser, for under overfladen har barndommens traumer og svigt stadig et massivt tag i hende.

Da Leigh personligt bliver valgt til den mest højprofilerede sag, hun nogensinde har haft, hvor hun skal forsvare en mand, som er anklaget for en yderst grov voldtægt, tager Leigh sin professionelle maske på. For hvis hun vinder, kan det ændre hele hendes karriere. Men da Leigh møder sin klient, går det op for hende, at der er en grund til, at han har valgt netop hende som sin advokat. De to har nemlig en fortid sammen. En fortid som Leigh gennem de sidste 20 år har forsøgt at skjule.

Leigh opholder sig ikke længe sammen den anklagede, før hun forstår, at han har en langt mere udspekuleret agenda. Hun er nødt til at vinde sagen for ikke at miste alt, hvad hun har kæmpet så hårdt for. For at lykkes bliver hun nødt til at få hjælp af sin lillesøster Callie, og hun er den sidste person i verden, som Leigh har lyst til at bede om hjælp. Men først og fremmest er Leigh nødt til at finde hende, og det bliver ikke nemt, for Callie har, så længe Leigh kan huske, været afhængig af stoffer og levet sit liv fra dag til dag.

Det falske vidne er en af de spændingsromaner, du begynder på og først lægger fra dig, når du har vendt sidste side. Den omhandler så mange grufulde emner som vanrøgt af børn, grooming, mord, ekstremt voldelig voldtægt, stof- og alkoholmisbrug, og listen fortsætter bare. Slaughter får det alt sammen med på en måde, der ikke er direkte fordømmende, men blot en del af disse menneskers liv, så læseren selv kan danne sig sit eget billede af, hvordan de to søstres opvækst var. Det er bragende godt.

Læs vores tidligere anmeldelser af Karin Slaughters bøger her

Karin Slaughter: Det falske vidne, HarperCollins Nordic, oversat af Henrik Enemark Sørensen, 560 sider, oktober 2021

Der er lukket for kommentarer.