// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Susanne Staun: De terminale kvinders klub
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Roman

Susanne Staun: De terminale kvinders klub

Skrevet af den 21. september 2021 – 05:34Ingen kommentarer

Fanny Fisker, den verdenskendte profileringsekspert og hovedperson i en række af Susanne Stauns romaner, er tilbage i storform. Hun er akkurat lige så selvcentreret, rå, politisk ukorrekt og nydelsessyg, som vi kender hende. Tiden går dog ikke længere med at jage modbydelige seriemordere. Bedst har hun det, når hun hænger ud foran Netflix med en solid italiensk brandy i glasset.

Men altså, når nu ens gamle samarbejdspartner tigger og beder om hjælp i en sag om en række mærkværdige mord, ja så kan Fanny godt lokkes væk fra skærmen. Mordofrene er mænd, som er blevet frifundet i sager, der som oftest omhandler mishandling af kvinder og børn. Retssystemet har svigtet, og så må andre tilsyneladende gribe ind. Der er et klart mønster, som Fanny kender fra De Terminale Kvinders Klub. Det er en gruppe af kræftsyge kvinder, der før deres død, sætter ind, hvor jura og dommere fejler. De hævner ofrene, og giver mændene en hårdere straf end de kan få i nogen retssal.

Klubben bryder en regel: aftalen med Fanny har været, at den skal holde sig langt væk fra hendes territorium. Men det gør den pludselig ikke. De trænger sig på, og der er ikke længere tale om en klub, men en stramt organiseret hær af raske og morderiske kvinder. Det kommer så vidt, at Fanny selv er i fare og må flygte til Oman. Her opdager hun, at hun er blevet viklet ind i et spind af løgne og bedrag. Hun skal serveres som lokkemad for en gruppe mænd, som hæren af hævngerrige kvinder (og nu også mænd) vil have ram på.

Stauns romaner om Fiske adskiller sig markant fra megen anden nordisk krimi. Den velkendte tristesse og socialrealistiske skyldfølelse over ikke at kunne passe børn, ægteskab og mordopklaringer er der intet af her. Fiske er super forfængelig, går i dyrt designertøj og elsker sex med unge mænd, som hurtigt skiftes ud. Hun er fandenivoldsk, går imod strømmen, forarger og irriterer, men er samtidig en ener inden for sit felt. Det er forfriskende og stærkt underholdende.

Susanne Staun: De terminale kvinders klub. People’s. 264 sider. September 2021

Der er lukket for kommentarer.