// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Mhairi McFarlane: Et splitsekund
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Chick lit, Roman

Mhairi McFarlane: Et splitsekund

Skrevet af den 15. september 2021 – 06:18Ingen kommentarer

Mhairi McFarlane kan altså noget helt særligt, når det kommer lidt chicklit-bøger, der på ingen måde er overfladiske, men nærværende, dybe, fuld af sjove, kvikke replikker og interessante karakterer. I Et splitsekund har Mhairi McFarlane skrevet en hjertevarm historie om den 30+ goth-klædte Eve og hendes venskab til den sjove Susie, den sarkastiske Justin og omsorgsfulde Ed, som Eve i al hemmelighed er drønforelsket i. En firkløver, der kan alt, så længe de bare har hinanden – indtil katastrofen rammer, og alt på et splitsekund forandres.

Eve, Susie, Justin og Ed har været venner, siden de mødte hinanden i college. Nu er de i 30’erne og har alle gang i deres. Ed er i et fast forhold med Hester, som ingen i vennegruppen rigtig bryder sig om, og de tre andre er single. En torsdag aften på deres obligatoriske quiz aften på stampubben, frier Hester i al offentlighed til Ed, og Eve bliver knust. Ed ved ikke, at hun har haft følelser for ham alle disse år, og da Eve tager hjem fra pubben den aften, vil hun ikke være alene. Hun sms’er den unge bartender Zack, der har vist interesse for hende, og tager over for at mødes med ham – men aftenen ender katastrofalt, og Eve glæder sig til at rakke ham ned sammen med Susie. Susie svarer bare ikke på hendes beskeder, og da Ed ringer til Eve dagen efter, hvor Eve tømmermandsramt er på arbejde, er det ikke brylluppet til Hester han vil tale om – der er sket noget forfærdeligt, der kommer til at ændre deres liv for altid.

Tiden derefter foregår som i tåge. Eve er i chok, og da hun pludselig også får ansvaret for at arrangere noget, der burde tilkomme familien, opdager hun ting om sin bedste veninde, hun ikke skulle vide. Ting der får hende til at genoverveje, hvor tætte hun troede, de var. Og som om det ikke var nok, kommer Susies rige psykologbror Finlay Hart hjem fra Brooklyn, og han er på ingen måde som sin sprudlende, imødekommende søster. Tværtimod er han arrogant, selvisk og indesluttet – og så forbandet lækker, at Eve ikke kan få øjnene fra ham.

Et splitsekund er en bog du kommer til at tænke over længe, efter den er læst. Den er fuld af kærlighed, humor og selvindsigt, men den rummer også sorg, vrede og uoprettelige episoder. Jeg slugte historien på et par dage og nød Mhairi McFarlanes helt specielle sprog og humor, der gør hende til den særlige forfatter, hun er.

Læs også vores anmeldelser af hendes andre bøger her.

Mhairi McFarlane: Et splitsekund, HarperCollins Nordic, oversat af Kamilla Pontoppidan Haderup, 384 sider, august 2021

Der er lukket for kommentarer.