// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser p√• nettet » Mhairi McFarlane: Et splitsekund
Biografi

Roman

Krimi

Mad og drikke

B√łrnebog

Forside » Chick lit, Roman

Mhairi McFarlane: Et splitsekund

Skrevet af den 15. september 2021 – 06:18Ingen kommentarer

Mhairi McFarlane kan alts√• noget helt s√¶rligt, n√•r det kommer lidt chicklit-b√łger, der p√• ingen m√•de er overfladiske, men n√¶rv√¶rende, dybe, fuld af sjove, kvikke replikker og interessante karakterer. I Et splitsekund har Mhairi McFarlane skrevet en hjertevarm historie om den 30+ goth-kl√¶dte Eve og hendes venskab til den sjove Susie, den sarkastiske Justin og omsorgsfulde Ed, som Eve i al hemmelighed er dr√łnforelsket i. En firkl√łver, der kan alt, s√• l√¶nge de bare har hinanden ‚Äď indtil katastrofen rammer, og alt p√• et splitsekund forandres.

Eve, Susie, Justin og Ed har v√¶ret venner, siden de m√łdte hinanden i college. Nu er de i 30‚Äôerne og har alle gang i deres. Ed er i et fast forhold med Hester, som ingen i vennegruppen rigtig bryder sig om, og de tre andre er single. En torsdag aften p√• deres obligatoriske quiz aften p√• stampubben, frier Hester i al offentlighed til Ed, og Eve bliver knust. Ed ved ikke, at hun har haft f√łlelser for ham alle disse √•r, og da Eve tager hjem fra pubben den aften, vil hun ikke v√¶re alene. Hun sms‚Äôer den unge bartender Zack, der har vist interesse for hende, og tager over for at m√łdes med ham ‚Äď men aftenen ender katastrofalt, og Eve gl√¶der sig til at rakke ham ned sammen med Susie. Susie svarer bare ikke p√• hendes beskeder, og da Ed ringer til Eve dagen efter, hvor Eve t√łmmermandsramt er p√• arbejde, er det ikke brylluppet til Hester han vil tale om ‚Äď der er sket noget forf√¶rdeligt, der kommer til at √¶ndre deres liv for altid.

Tiden derefter foreg√•r som i t√•ge. Eve er i chok, og da hun pludselig ogs√• f√•r ansvaret for at arrangere noget, der burde tilkomme familien, opdager hun ting om sin bedste veninde, hun ikke skulle vide. Ting der f√•r hende til at genoverveje, hvor t√¶tte hun troede, de var. Og som om det ikke var nok, kommer Susies rige psykologbror Finlay Hart hjem fra Brooklyn, og han er p√• ingen m√•de som sin sprudlende, im√łdekommende s√łster. Tv√¶rtimod er han arrogant, selvisk og indesluttet – og s√• forbandet l√¶kker, at Eve ikke kan f√• √łjnene fra ham.

Et splitsekund er en bog du kommer til at t√¶nke over l√¶nge, efter den er l√¶st. Den er fuld af k√¶rlighed, humor og selvindsigt, men den rummer ogs√• sorg, vrede og uoprettelige episoder. Jeg slugte historien p√• et par dage og n√łd Mhairi McFarlanes helt specielle sprog og humor, der g√łr hende til den s√¶rlige forfatter, hun er.

L√¶s ogs√• vores anmeldelser af hendes andre b√łger her.

Mhairi McFarlane: Et splitsekund, HarperCollins Nordic, oversat af Kamilla Pontoppidan Haderup, 384 sider, august 2021

Der er lukket for kommentarer.