// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser p√• nettet » Julia Quinn: Et forglemmeligt frieri
Biografi

Roman

Krimi

Mad og drikke

B√łrnebog

Forside » K√¶rlighed og romantik, Roman

Julia Quinn: Et forglemmeligt frieri

Skrevet af den 5. juli 2021 – 06:19Ingen kommentarer

Oh yes! Endelig fik jeg fingre i den n√¶ste ‚ÄôFamilien Bridgerton‚Äô-bog, hvilket m√• siges at v√¶re noget af en guilty pleasure for mig at l√¶se. For hvad er det, der g√łr denne serie til noget andet end en typisk pladderromantisk k√¶rlighedsroman? Det m√• v√¶re den fantastiske dynamik mellem familien Bridgertons medlemmer, de humoristiske dialoger, og som jeg har skrevet i tidligere anmeldelser; det romantiske setup, kjolerne, stemningen, sproget og de intriger, hver bog indeholder. Jeg er vild med det hele.

I Et uforglemmeligt frierier det den nu 28-√•rige gammeljomfru Eloise Bridgerton, vi f√łlger. Efter hendes bedste veninde Penelope er blevet gift med Eloises bror Colin, har Eloise f√łlt sig noget s√• ladt tilbage. Det var acceptabelt ikke at v√¶re gift, n√•r det samme gjaldt Penelope, men nu hvor Eloise er den eneste, f√łles det ligesom forkert. Eloise bruger derfor al sin tid p√• at skrive breve til venner og fjerne sl√¶gtninge, og da et af disse breve bliver besvaret af Sir Phillip, som er blevet enkemand efter hans hustru og Eloises kusine d√łde, begynder de to en brevveksling.

Efter at have skrevet til hinanden et helt √•r skriver Phillip med et forslag, som Eloise m√• overveje grundigt. Han vil have, at hun skal rejse til hans gods og gifte sig med ham. Eloise t√¶nker det igennem og beslutter sig for, at hun i hvert fald lige s√• godt kan se det an, til trods for at hun synes, at han er ret fr√¶k s√•dan at tro, at hun vil sige ja til gifte sig med en mand, hun slet ikke har m√łdt. Hvad Phillip dog har undladt at skrive i sine breve er, at han har et par temmelig uopdragne otte√•rige tvillinger og forventer, Eloise skal v√¶re deres mor. Og som om det ikke er slemt nok, s√• er Phillip bestemt ikke lige s√• velopdragen som de gentlemen, Eloise er vant til i London. Problemet er bare, at Eloise begynder at f√łle sig tiltrukket af den hum√łrsyge godsejer, og hendes br√łdre pludselig har opdaget, at Eloise er stukket af fra London uden en anstandsdame.

Jeg kan ikke skrive noget d√•rligt om den her serie. Julia Quinn har form√•et at skabe et fortryllende univers omkring familien Bridgertons romancer og dertilh√łrende beg√¶r. Ja, det kan godt v√¶re, at det ikke er en h√łjlitter√¶r serie, og at det er temmelig sjovt s√•dan at blive opslugt af k√¶rlighedslivet hos en r√¶kke fiktive personer i 1800-tallets London, men det er god underholdning, og jeg kan garantere, at du kommer til at speedl√¶se serien, n√•r du f√łrst er g√•et i gang.

Et uforglemmeligt frieri er femte bind i serien, og jeg ved at der er tre til på vej.

L√¶s ogs√• vores anmeldelser af de andre b√łger i serien her

Julia Quinn: Et uforglemmeligt frieri, People’s, oversat af Lotte Follin, 350 sider, februar 2021

Der er lukket for kommentarer.