// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Julia Quinn: Et forglemmeligt frieri
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Kærlighed og romantik, Roman

Julia Quinn: Et forglemmeligt frieri

Skrevet af den 5. juli 2021 – 06:19Ingen kommentarer

Oh yes! Endelig fik jeg fingre i den næste ’Familien Bridgerton’-bog, hvilket må siges at være noget af en guilty pleasure for mig at læse. For hvad er det, der gør denne serie til noget andet end en typisk pladderromantisk kærlighedsroman? Det må være den fantastiske dynamik mellem familien Bridgertons medlemmer, de humoristiske dialoger, og som jeg har skrevet i tidligere anmeldelser; det romantiske setup, kjolerne, stemningen, sproget og de intriger, hver bog indeholder. Jeg er vild med det hele.

I Et uforglemmeligt frierier det den nu 28-årige gammeljomfru Eloise Bridgerton, vi følger. Efter hendes bedste veninde Penelope er blevet gift med Eloises bror Colin, har Eloise følt sig noget så ladt tilbage. Det var acceptabelt ikke at være gift, når det samme gjaldt Penelope, men nu hvor Eloise er den eneste, føles det ligesom forkert. Eloise bruger derfor al sin tid på at skrive breve til venner og fjerne slægtninge, og da et af disse breve bliver besvaret af Sir Phillip, som er blevet enkemand efter hans hustru og Eloises kusine døde, begynder de to en brevveksling.

Efter at have skrevet til hinanden et helt år skriver Phillip med et forslag, som Eloise må overveje grundigt. Han vil have, at hun skal rejse til hans gods og gifte sig med ham. Eloise tænker det igennem og beslutter sig for, at hun i hvert fald lige så godt kan se det an, til trods for at hun synes, at han er ret fræk sådan at tro, at hun vil sige ja til gifte sig med en mand, hun slet ikke har mødt. Hvad Phillip dog har undladt at skrive i sine breve er, at han har et par temmelig uopdragne otteårige tvillinger og forventer, Eloise skal være deres mor. Og som om det ikke er slemt nok, så er Phillip bestemt ikke lige så velopdragen som de gentlemen, Eloise er vant til i London. Problemet er bare, at Eloise begynder at føle sig tiltrukket af den humørsyge godsejer, og hendes brødre pludselig har opdaget, at Eloise er stukket af fra London uden en anstandsdame.

Jeg kan ikke skrive noget dårligt om den her serie. Julia Quinn har formået at skabe et fortryllende univers omkring familien Bridgertons romancer og dertilhørende begær. Ja, det kan godt være, at det ikke er en højlitterær serie, og at det er temmelig sjovt sådan at blive opslugt af kærlighedslivet hos en række fiktive personer i 1800-tallets London, men det er god underholdning, og jeg kan garantere, at du kommer til at speedlæse serien, når du først er gået i gang.

Et uforglemmeligt frieri er femte bind i serien, og jeg ved at der er tre til på vej.

Læs også vores anmeldelser af de andre bøger i serien her

Julia Quinn: Et uforglemmeligt frieri, People’s, oversat af Lotte Follin, 350 sider, februar 2021

Der er lukket for kommentarer.