// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Sarah Penner: Giftmagersken
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Roman, Spænding

Sarah Penner: Giftmagersken

Skrevet af den 15. oktober 2021 – 07:02Ingen kommentarer

Caroline har netop opdaget, at hendes mand er hende utro, og tager derfor alene til London på en rejse, hvor de sammen skulle have fejret deres 10 års ægteskab. Hun føler sig forrådt, alene og i tvivl om, hvad hun vil. Kan hun tilgive ham, eller har de valg, de hver og især har truffet, ubevidst ført dem i denne retning?

Første dag på rejsen melder hun sig til en tur, hvor hun skal udforske Themsens mudrede bred for historiske genstande og finder en lille apotekerflaske, der ser meget gammel ud. Der går ikke længe, før Caroline får vækket sin gamle historikerpassion til live. Hun opdager i sin research, at flasken er over 200 år gammel, og bliver draget af en historie om en række mord begået af en apoteker tilbage i 1700-tallet — en kvinde, der hjalp andre kvinder med at slippe for byrden af en mand, der ikke behandlede dem godt.

Mere end 200 år tilbage i tiden følger vi den 12-årige Eliza Fanning, der har fået plads hos en familie, hvis herre har et godt øje til unge piger. Fruen i huset beder Eliza opsøge en apoteker, der kan hjælpe dem med at slippe af med ham, inden Eliza bliver den næste i rækken. Hun skal opsøge Nella, en kvindelig apoteker, der ud over at hele fysiske og psykiske problemer med salver og pulver, i al hemmelighed er kendt for at hjælpe kvinder af med deres voldelige eller utro mænd.

Eliza føler sig enormt draget af Nellas arbejde og visdom og opsøger Nella igen. Ved et tilfælde bliver hun vidne til en velhavende kvindes krav om at få gift til at slå en kvinde ihjel og Nellas forsøg på at afvise kvinden. Ingen kvinde har ladet livet for Nellas hånd, men kvinden er for magtfuld til at afvise, og inden længe er Nella offer for en skandale, der meget vel kan ende fatalt.

Jeg har altid været draget af historisk fiktion, og tanken bag Giftmagersken er i sig selv en fascinerende historie. Det at en kvinde påtager sig byrden at hjælpe andre kvinder med slippe af med deres voldelige og utro mænd, giver stof til eftertanke. Især i det perspektiv, at vi kvinder i dag i den vestlige verden vel at mærke kan forlade vores mænd uden at slå dem ihjel – heldigvis☺ Desværre kom jeg aldrig til at føle den hype, som omtalen af bogen lagde op til. Der er bare så mange fantastiske historiske romaner derude at konkurrere med. Når det er sagt, er Giftmagersken bestemt en anbefalelsesværdig bog, hvis du både er til feel-good- og spændingsromaner. Penner skriver godt, og bogen er hurtigt læst.

Sarah Penner: Giftmagersken, HarperCollins Nordic, 346 sider, september 2021

Der er lukket for kommentarer.