// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser p√• nettet » Simone Ahrnstedt: Med hjertet som indsats
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Roman

Simone Ahrnstedt: Med hjertet som indsats

Skrevet af den 13. august 2021 – 06:30Ingen kommentarer

Simona Ahrnstedt er Sveriges f√łrende romanceforfatter, s√• det er altid med h√łje forventninger, at jeg s√¶tter mig til rette i sofaen med hendes nyeste bog. Denne gang f√łlger vi livvagten Dessie, der meget mod sin vilje bliver sat til at bevogte Sam, indvandreren som p√• egen h√•nd har bygget et hotelimperium op fra bunden. De har nemlig en f√¶lles fortid, der sidder som et dybt ar i dem begge ‚Äď en fortid de aldrig har gjort op med eller f√•et afslutning p√•.

Dessie kommer fra en velstillet familie, der forventer meget af hende, men efter en traumatisk oplevelse i sin ungdom går hun ind i militæret og ender derefter som livvagt. Sam er en fattig indvandrerdreng, hvis mor kæmper for at stille mad på bordet hver dag. Han sværger derfor på, at han vil blive til noget, så folk ikke længere vil se skævt til ham.
Men op til indvielsen af Sams nye hotel begynder han at modtage trusler. Han ved ikke, hvem truslerne er fra, og om de skal tages alvorligt, s√• han kontakter et sikkerhedsfirma. Her ser han Dessie for f√łrste gang siden en voldsom episode i deres ungdom, og han kan ikke modst√• fristelsen til at bede om, at hun skal v√¶re hans livvagt.

Dessie er bestemt ikke begejstret ‚Äď hun er stadig vred p√• Sam efter alle disse √•r, men samtidig r√łrer de gamle f√łlelser p√• sig. Tiltr√¶kningen mellem dem er stadig st√¶rk, og det bliver en kamp at holde sig til et professionelt forhold. Men da truslerne eskalerer, m√• hun tr√¶ffer nogle valg, for er det muligt at beskytte en person, man har f√łlelser for? Hun b√¶rer samtidig p√• en dyb hemmelighed om, hvad der skete sommeren forinden ‚Äď en hemmelighed der truer med at knuse hendes liv, som hun kender det.

Simona Ahrnstedts fort√¶llinger rummer altid masser af passion, k√¶rlighed og humor, samtidig med at de har noget p√• hjerte. B√•de Dessie og Sam gemmer p√• et v√¶ld af nuancer og indre kampe, men jeg synes desv√¶rre ikke, at det helt bliver forl√łst i denne bog. Man fornemmer blot dybden i karaktererne, men n√•r ikke helt ind til deres kerne. Samtidig er plottet ikke helt s√• skarpt som vanligt. Men selvom dette ikke er en af Ahrnstedts bedste b√łger, er den stadig v√¶rd at kaste sig over, for det er en dejlig k√¶rlighedshistorie.

Simona Ahrnstedt, Med hjertet som indsats, Gutkind, 380 sider, oversat af Signe Lyng, juni 2021

Der er lukket for kommentarer.