// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Boris Hansen: Tavse verdener 1: Den usynlige krig
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Dansk roman, Fantasy, Horror, Roman, Science fiction, Spænding, Ungdomsroman, Young adult

Boris Hansen: Tavse verdener 1: Den usynlige krig

Skrevet af den 19. oktober 2021 – 05:51Ingen kommentarer

Den usynlige krig er første bind i serien, Tavse verdener. Bogen har en særlig fremkomst som en del af YouTube-projektet, 60 Uger Til Udgivelse. Historien er først og fremmest science fiction, men på grund af plottet om at rejse ind og ud af bøgernes verdener er der også kortere og længere passager med horror, YA og romance.

Selvom det er blevet ulovligt, sender Ministeriet stadig hold af fiktionsagenter ind i Strømmen, hvor de kan påvirke og ændre bøgernes forløb. Strømmen er det kreative sted, hvor bøger skabes. Olivia er fiktionsagent og bogholder på sit hold. Men det skal ikke forstås, som at hun er regnskabsfører. Hun er den person på holdet, der holder bogen. Den person, som har overblikket over fiktionen og træffer de rigtige valg for bogens narrative forløb, mens holdet er afsted.

Men noget går galt under en mission, da en dobbeltagent forsøger at hacke Ministeriets database, hvilket ender med at sende Olivias hold ud på faretruende rejser, hvor både zombier og ældgamle guder såvel som Ministeriet forsøger at dræbe dem.

Det krævede dog en tunge lige i munden og lidt tålmodighed, før det blev tydeligt, hvad der foregik. Der er fart på fra side ét af, og det er kun løbende, man får forklaringerne, og de kommer ikke altid i overflod.

Det er tydeligt, at dette bind ikke er skrevet for at blive afsluttet, men for at være første del af en serie. Det er ikke altid, det fungerer lige godt. Her er det dog fint. Cliffhangerne lader til at virke, som de skal – det får vi jo først rigtigt at se, når næste bind udkommer – og vi får også en nogenlunde forløsning på flere af de større handlingsforløb samt et ophold, inden næste runde går i gang.

Bogen får hurtigt en slags meta-status. Tit hører man forfattere sige noget om, at karaktererne i deres bøger nærmest har deres eget liv og fører historien i en retning, forfatteren ikke havde tænkt på forhånd. Og det er jo netop præcist, hvad hele bogens præmis er. At karaktererne i en given bog ændrer historiens forløb og hensigt, efterhånden som handlingen udspiller sig. Historien og karaktererne er levende og har deres egne viljer.

Alene dét giver romanen et boost. Og det er kun med til at vise Boris Hansens brede repertoire og variation som forfatter, når han rækker ind over disse forskellige genrer, fortællemåder og stemninger, og de alle fungerer fint og bidrager til hinanden.

Jeg vil helt bestemt anbefale Den usynlige krig, såvel til unge læsere som til mere garvede læsere udi de fantastiske genrer. Science fiction er godt nok den primære genre, men som nævnt tidligere er der mange genrer med deres respektive genretræk i spil fra tid til anden. Det er ganske vellykket. Og Boris Hansen skriver både levende og beskrivende. Jeg glæder mig til næste bind.

Boris Hansen: Tavse verdener 1: Den usynlige krig. Forlaget Carlsen, maj 2021. 624 sider.

Der er lukket for kommentarer.