// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser p√• nettet » Boris Hansen: Tavse verdener 1: Den usynlige krig
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Dansk roman, Fantasy, Horror, Roman, Science fiction, Sp√¶nding, Ungdomsroman, Young adult

Boris Hansen: Tavse verdener 1: Den usynlige krig

Skrevet af den 19. oktober 2021 – 05:51Ingen kommentarer

Den usynlige krig er f√łrste bind i serien, Tavse verdener. Bogen har en s√¶rlig fremkomst som en del af YouTube-projektet, 60 Uger Til Udgivelse. Historien er f√łrst og fremmest science fiction, men p√• grund af plottet om at rejse ind og ud af b√łgernes verdener er der ogs√• kortere og l√¶ngere passager med horror, YA og romance.

Selvom det er blevet ulovligt, sender Ministeriet stadig hold af fiktionsagenter ind i Str√łmmen, hvor de kan p√•virke og √¶ndre b√łgernes forl√łb. Str√łmmen er det kreative sted, hvor b√łger skabes. Olivia er fiktionsagent og bogholder p√• sit hold. Men det skal ikke forst√•s, som at hun er regnskabsf√łrer. Hun er den person p√• holdet, der holder bogen. Den person, som har overblikket over fiktionen og tr√¶ffer de rigtige valg for bogens narrative forl√łb, mens holdet er afsted.

Men noget g√•r galt under en mission, da en dobbeltagent fors√łger at hacke Ministeriets database, hvilket ender med at sende Olivias hold ud p√• faretruende rejser, hvor b√•de zombier og √¶ldgamle guder s√•vel som Ministeriet fors√łger at dr√¶be dem.

Det kr√¶vede dog en tunge lige i munden og lidt t√•lmodighed, f√łr det blev tydeligt, hvad der foregik. Der er fart p√• fra side √©t af, og det er kun l√łbende, man f√•r forklaringerne, og de kommer ikke altid i overflod.

Det er tydeligt, at dette bind ikke er skrevet for at blive afsluttet, men for at v√¶re f√łrste del af en serie. Det er ikke altid, det fungerer lige godt. Her er det dog fint. Cliffhangerne lader til at virke, som de skal – det f√•r vi jo f√łrst rigtigt at se, n√•r n√¶ste bind udkommer – og vi f√•r ogs√• en nogenlunde forl√łsning p√• flere af de st√łrre handlingsforl√łb samt et ophold, inden n√¶ste runde g√•r i gang.

Bogen f√•r hurtigt en slags meta-status. Tit h√łrer man forfattere sige noget om, at karaktererne i deres b√łger n√¶rmest har deres eget liv og f√łrer historien i en retning, forfatteren ikke havde t√¶nkt p√• forh√•nd. Og det er jo netop pr√¶cist, hvad hele bogens pr√¶mis er. At karaktererne i en given bog √¶ndrer historiens forl√łb og hensigt, efterh√•nden som handlingen udspiller sig. Historien og karaktererne er levende og har deres egne viljer.

Alene dét giver romanen et boost. Og det er kun med til at vise Boris Hansens brede repertoire og variation som forfatter, når han rækker ind over disse forskellige genrer, fortællemåder og stemninger, og de alle fungerer fint og bidrager til hinanden.

Jeg vil helt bestemt anbefale Den usynlige krig, såvel til unge læsere som til mere garvede læsere udi de fantastiske genrer. Science fiction er godt nok den primære genre, men som nævnt tidligere er der mange genrer med deres respektive genretræk i spil fra tid til anden. Det er ganske vellykket. Og Boris Hansen skriver både levende og beskrivende. Jeg glæder mig til næste bind.

Boris Hansen: Tavse verdener 1: Den usynlige krig. Forlaget Carlsen, maj 2021. 624 sider.

Der er lukket for kommentarer.