// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Eve Chase: Døtrene fra Foxcote Manor
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Roman

Eve Chase: Døtrene fra Foxcote Manor

Skrevet af den 8. august 2021 – 06:32Ingen kommentarer

Savner du en stemningsfuld, gribende og interessant roman om en dysfunktionel familie og dens hemmeligheder, så læs med her. Eve Chase har med sin tredje uafhængige roman, Døtrene fra Foxcote Manor, skrevet en fængslende historie, der er fuld af familiehemmeligheder, der truer med at knuse utallige liv.

Året er 1971, og Rita Murphy arbejder som barnepige hos familien Harrington. Måske netop på grund af børnenes strenge far og deres noget fraværende mor elsker ”Store Rita” de to børn, Hera og Teddy, højt. Så højt at da den psykisk skrøbelige mrs. Harrington mister et barn ved fødslen, og huset ved et uheld bryder i brand, indvilger Store Rita i at tage med familien på landet til Foxcote Manor, for at mrs. Harrington kan komme sig, mens mr. Harrington er udenlands. Men den rolige landidyl bliver snart afbrudt, da den 13-årige Hera finder et spædbarn efterladt i skoven. En smuk lille pige, som kan erstatte den lillesøster, Hera så pludselig mistede.

I nutidens London er den fyrreårige Sylvie netop gået fra sin mand og prøver at finde sig selv i den lille lejlighed, hun er flyttet ind i. Huset har hendes mand fået, så deres teenagedatter Annie stadig kan have en tryg base. Annie bebrejder sin mor bruddet og søger trøst og forståelse hos sin mormor, men da Sylvies mor pludselig falder om, ramler det hele for familien. For hvad er det for hemmeligheder, Sylvies mor har holdt skjult i alle disse år? Hvad var det, Annie havde fundet ud af og konfronteret sin mormor med lige inden ulykken?

Jeg skulle ikke sidde længe med denne bog, før jeg var fuldkommen opslugt af historien. Den gribende og stemningsfulde fortællerteknik, Eva Chase benytter sig af, hvor vi hører historien fra både den voksne Rita og den 13-årige Hera, fangede mig med det samme. Omgivelserne var så fantastisk beskrevet, personerne så virkelige, historien så let at læse og så svær at lægge fra sig. Så fuld af liv og kærlighed, men også så nervepirrende og tæt på en katastrofe, at jeg ikke kunne stoppe, før alle familien Harringtons dybe, mørke hemmeligheder havde set dagens lys.

Eve Chase: Døtrene fra Foxcote Manor, Lindhardt & Ringhof, 384 sider, juni 2021

Der er lukket for kommentarer.