// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser pĂĄ nettet » Ashley Audrain: Instinktet
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Spænding, Thriller

Ashley Audrain: Instinktet

Skrevet af den 28. juni 2021 – 06:26Ingen kommentarer

Kender du den følelse, nogle bøger giver, hvor du bare ved, at det utænkelige kommer til at ske, og det eneste, du kan gøre, er at læse videre og blot håbe på det bedste? Instinktet er præcis den slags historie, og der gik flere dage, før jeg kunne ryste den bare en smule af mig.

Blythe O’Connor har ikke haft nogen god opvækst. Hendes mor elskede hende ikke og forlod hende og Blythes far, da Blythe blot var et barn. Da Blythe selv bliver gravid og skal være mor til en datter, vil hun gøre alt, for at historien ikke skal gentage sig. Problemet er bare, at datteren Violet ikke er så nem at elske. Hun smiler nemlig aldrig, og hver gang Blythe holder hende, skriger den lille baby, som blev hun stukket med nåle.

Blythes mand, Fox, er overbevist om, at det er noget Blythe forestiller sig, da Violet ikke er andet end et henrivende lille barn i sin fars arme. Faktisk er kontrasten mellem deres oplevelser så enorm, at Blythe er overbevist om, at lille Violet bevidst er ude på at drive hende til vanvid. Så forsætligt at Blythe selv bevidst eller ubevidst lader lille Violet skrige alt for længe i sin tremmeseng, før hun henter hende efter sin middagslur – og så lidt længere.

Tiden går, og Violet bliver ældre, og Blythe er mere og mere sikker i sin sag. Der er nogen rivende galt med den lille pige. Spørgsmålet er bare, om det er noget, Violet har arvet fra Blythes familie, eller om det er den måde, Blythe er mor over for Violet på, som skaber dette monster. Hendes mand kan ikke se det, og selv da katastrofen indtræffer, kan Violet ikke overbevise hverken sin familie eller politiet om, at det er den lille pige, der bærer skylden.

Hold da helt op. Magen til urovækkende bog skal man lede længe efter. Det er godt nok mange år siden, jeg har læst en bog, der har givet mig så mange søvnløse nætter og knugen om hjertet. For bogen er så tragisk og uhyggelig på samme tid, at jeg ikke er sikker på, hvilken genre jeg skal placere den i. En thriller eller en sorgfuld roman om, når det værst tænkelige sker for et forældrepar? Summa summarum, du skal simpelthen læse den, og ved du, at du kun kan nå at læse én bog i din sommerferie, skal du stærkt overveje, om det ikke skal være Instinktet af Ashley Audrain.

Ashley Audrain: Instinktet, Hr. Ferdinand, oversat af Anne Matthiesen, 384 sider, juni 2021

Der er lukket for kommentarer.