// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser p√• nettet » Ashley Audrain: Instinktet
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Sp√¶nding, Thriller

Ashley Audrain: Instinktet

Skrevet af den 28. juni 2021 – 06:26Ingen kommentarer

Kender du den f√łlelse, nogle b√łger giver, hvor du bare ved, at det ut√¶nkelige kommer til at ske, og det eneste, du kan g√łre, er at l√¶se videre og blot h√•be p√• det bedste? Instinktet er pr√¶cis den slags historie, og der gik flere dage, f√łr jeg kunne ryste den bare en smule af mig.

Blythe O‚ÄôConnor har ikke haft nogen god opv√¶kst. Hendes mor elskede hende ikke og forlod hende og Blythes far, da Blythe blot var et barn. Da Blythe selv bliver gravid og skal v√¶re mor til en datter, vil hun g√łre alt, for at historien ikke skal gentage sig. Problemet er bare, at datteren Violet ikke er s√• nem at elske. Hun smiler nemlig aldrig, og hver gang Blythe holder hende, skriger den lille baby, som blev hun stukket med n√•le.

Blythes mand, Fox, er overbevist om, at det er noget Blythe forestiller sig, da Violet ikke er andet end et henrivende lille barn i sin fars arme. Faktisk er kontrasten mellem deres oplevelser s√• enorm, at Blythe er overbevist om, at lille Violet bevidst er ude p√• at drive hende til vanvid. S√• fors√¶tligt at Blythe selv bevidst eller ubevidst lader lille Violet skrige alt for l√¶nge i sin tremmeseng, f√łr hun henter hende efter sin middagslur ‚Äď og s√• lidt l√¶ngere.

Tiden g√•r, og Violet bliver √¶ldre, og Blythe er mere og mere sikker i sin sag. Der er nogen rivende galt med den lille pige. Sp√łrgsm√•let er bare, om det er noget, Violet har arvet fra Blythes familie, eller om det er den m√•de, Blythe er mor over for Violet p√•, som skaber dette monster. Hendes mand kan ikke se det, og selv da katastrofen indtr√¶ffer, kan Violet ikke overbevise hverken sin familie eller politiet om, at det er den lille pige, der b√¶rer skylden.

Hold da helt op. Magen til urov√¶kkende bog skal man lede l√¶nge efter. Det er godt nok mange √•r siden, jeg har l√¶st en bog, der har givet mig s√• mange s√łvnl√łse n√¶tter og knugen om hjertet. For bogen er s√• tragisk og uhyggelig p√• samme tid, at jeg ikke er sikker p√•, hvilken genre jeg skal placere den i. En thriller eller en sorgfuld roman om, n√•r det v√¶rst t√¶nkelige sker for et for√¶ldrepar? Summa summarum, du skal simpelthen l√¶se den, og ved du, at du kun kan n√• at l√¶se √©n bog i din sommerferie, skal du st√¶rkt overveje, om det ikke skal v√¶re Instinktet af Ashley Audrain.

Ashley Audrain: Instinktet, Hr. Ferdinand, oversat af Anne Matthiesen, 384 sider, juni 2021

Der er lukket for kommentarer.