// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser p√• nettet » Novellix: Agatha Cristie mysterier
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Krimi, Noveller, Sp√¶nding

Novellix: Agatha Cristie mysterier

Skrevet af den 7. juli 2021 – 06:39Ingen kommentarer

Så er der nyt fra Novellix til alle jer, der holder af at læse en lille novelle indimellem. Og denne gang skal vi have gang i de små grå, for gaveæsken indeholder fire Agatha Christie-mysterier, som venter på at blive opklaret.

√Üsken rummer mysterier med forskellige detektivkarakterer. Vi f√•r historien ‚ÄôDen utilsl√łrede dame‚Äô, hvor den ikoniske Hercule Poirot er p√• noget af en mission sammen med Hastings, foranlediget af Lady Millicent, hvis personlige brev er kommet i de forkerte h√¶nder. I ‚ÄôM√•leb√•ndsmordet‚Äô f√•r vi en rigtig detektivhistorie, hvor vores allesammens Miss Marple snedigt l√łser mysteriet om, hvem der dr√¶bte Mrs. Spenlow.

Men ud over detektivhistorierne med de to legendariske karakterer f√•r vi ogs√• historien ‚ÄôDet ubrydelige alibi‚Äô, hvor det mindre kendte amat√łrdetektiv(√¶gte)par Tommy og Tuppence, som jeg aldrig f√łr har l√¶st om, skal hj√¶lpe den unge velhaver mr. Montgomery Jones med at l√łse en g√•de. Til sidst f√•r vi i ‚ÄôAnklagerens vidne‚Äô noget af et retssalsdrama, hvor sagf√łrer Mayherne skal holde tungen lige i munden i et avanceret opsat spil, hvor ingen tilsyneladende kan stole p√• nogen.

F√¶lles for dem alle er, at de er Agatha Christie, n√•r hun er bedst. Hendes m√•de at fort√¶lle en historie p√•, hvor hun i hvert kapitel giver l√¶seren sm√• br√łdkrummer, som har relevans for opklaringen af mysteriet, og inddrager os i tanker om motiv, sande og falske alibier, er intet mindre end fabelagtig.

Jeg er simpelthen s√• stor fan af Novellix‚Äô gave√¶sker. Jeg har mere end √©n gang for√¶ret en gave√¶ske som v√¶rtindegave, da de udover at v√¶re super l√¶kre designm√¶ssigt ogs√• kan k√łbes til en fornuftig pris. De sm√• b√łger er hurtigt l√¶st og passer perfekt til at have med i tasken.

Læs vores anmeldelser af de andre Novellix-samlinger her

Novellix: Agatha Christie mysterier, Novellix, oversat af Annette David, maj 2021

Der er lukket for kommentarer.