// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Novellix: Agatha Cristie mysterier
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Krimi, Noveller, Spænding

Novellix: Agatha Cristie mysterier

Skrevet af den 7. juli 2021 – 06:39Ingen kommentarer

Så er der nyt fra Novellix til alle jer, der holder af at læse en lille novelle indimellem. Og denne gang skal vi have gang i de små grå, for gaveæsken indeholder fire Agatha Christie-mysterier, som venter på at blive opklaret.

Æsken rummer mysterier med forskellige detektivkarakterer. Vi får historien ’Den utilslørede dame’, hvor den ikoniske Hercule Poirot er på noget af en mission sammen med Hastings, foranlediget af Lady Millicent, hvis personlige brev er kommet i de forkerte hænder. I ’Målebåndsmordet’ får vi en rigtig detektivhistorie, hvor vores allesammens Miss Marple snedigt løser mysteriet om, hvem der dræbte Mrs. Spenlow.

Men ud over detektivhistorierne med de to legendariske karakterer får vi også historien ’Det ubrydelige alibi’, hvor det mindre kendte amatørdetektiv(ægte)par Tommy og Tuppence, som jeg aldrig før har læst om, skal hjælpe den unge velhaver mr. Montgomery Jones med at løse en gåde. Til sidst får vi i ’Anklagerens vidne’ noget af et retssalsdrama, hvor sagfører Mayherne skal holde tungen lige i munden i et avanceret opsat spil, hvor ingen tilsyneladende kan stole på nogen.

Fælles for dem alle er, at de er Agatha Christie, når hun er bedst. Hendes måde at fortælle en historie på, hvor hun i hvert kapitel giver læseren små brødkrummer, som har relevans for opklaringen af mysteriet, og inddrager os i tanker om motiv, sande og falske alibier, er intet mindre end fabelagtig.

Jeg er simpelthen så stor fan af Novellix’ gaveæsker. Jeg har mere end én gang foræret en gaveæske som værtindegave, da de udover at være super lækre designmæssigt også kan købes til en fornuftig pris. De små bøger er hurtigt læst og passer perfekt til at have med i tasken.

Læs vores anmeldelser af de andre Novellix-samlinger her

Novellix: Agatha Christie mysterier, Novellix, oversat af Annette David, maj 2021

Der er lukket for kommentarer.