// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Hanna Semerson: Hit med dåserne!…og de tomme flasker
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Børnebog, Billedbog

Hanna Semerson: Hit med dåserne!…og de tomme flasker

Skrevet af den 6. oktober 2010 – 07:40Ingen kommentarer

Hvis en dåse blive smidt i naturen er den 200 år om at forgå. Hvis den derimod bliver afleveret i en flaskeautomat, vil den typisk blive omsmeltet til en folie, der kan anvendes til nye dåser. Hit med dåserne!…og de tomme flasker er en illustreret børnebog om det danske pant – og retursystem.

Leo er seks år. Han elsker at bade ved stranden. Og han elsker at drikke sodavand og efterlade den tomme dåse i sandet. En solskinsdag bliver han snuppet på fersk gerning af en jævnaldrende dreng. Drengen ved at dåsen skal afleveres i flaskeautomaten ved købmanden og viser Leo på vej.

Bogen er fint illustreret, sproget er tilpasset børn lige omkring skolestart (Leo er seks og det er testanmelderbarnet også), og fortællingen er (meget) forbrugerpolitisk korrekt. Jeg sætter pris på at læse bøger, der har et vist fagligt indhold og som kan understøtte mig i min opdragelse, og jeg synes godt om denne bog. Jeg må dog erkende, at jeg nok var noget mere begejstret end min seksårige. Han fandt den til tider grundige gennemgang af det danske pant- og retursystem en kende kedeligt.

Til trods for at emnet ikke umiddelbart begejstrede min unge lytter vil jeg anbefale bogen, for eksempel som fælleslæsning for de ældste børn i børnehaven, da den inspirerer til en generel dialog omkring ressourcer og genbrug.

Bogen er en del af serien “Lille kloge bi zoomer ind på…”, som er en række bøger, der hver især indeholder et fagligt emne, som børn kan lære noget af. På Bogblogger har vi tidligere anmeldt den lidt mere friskeBuster Baktus – den store vaskehænderbog om bakterier og hygiejne, som uden tvivl har været med til at minde min søn om vigtigheden af at vaske hænder.

Bagerst i Hit med dåserne!…og de tomme flasker er der fakta og information om det danske pant- og retursystem, herunder lidt info om udledning af CO2, så der er også mulighed for at de voksne får lidt viden med på vejen.

Hanna Semerson, Hit med dåserne!…og de tomme flasker, Illustreret af Jørgen Eivind Hansen, På dansk ved Gry Kappel Jensen, TURBINE forlaget, September 2010, 24 sider.

Skriv en kommentar!

Du skal være logget på for at skrive en kommentar.