// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Emily Henry: Strandlæsning
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Chick lit, Roman

Emily Henry: Strandlæsning

Skrevet af den 13. juni 2021 – 06:12Ingen kommentarer

Hver sommer finder jeg i min læsestak et par feel-good kærlighedsromaner, som jeg pakker i ferietasken. Både fordi de ligesom hører sig til at ligge med på stranden under den bagende sol, men også fordi jeg indimellem har brug for bøger, der ikke kræver den store tankevirksomhed, og som leverer, hvad de lover. Strandlæsning er præcis sådan en type bog. En sommerromance, to skriveblokerede forfattere og en familiehemmelighed – hvad mere kan man ønske sig?

January Andrews har netop mistet sin far og opdaget, at han har holdt en stor del af sit liv hemmeligt for sin kone og datter. Han har for det første efterladt sig et hus, January ikke anede eksisterede, OG en elskerinde. January er derfor, udover at komme sig over tabet af sin elskede far, også nødt til at forholde sig til et hus fuld af genstande fra et liv, hun ikke var en del af, og en umådelig vrede over for sin far. Men det er ikke det eneste problem, January døjer med, for siden sin fars død har hun lidt af skriveblokering og er bagefter med sin deadline for en ny romantisk roman.

January rejser til North Bear Shores for at gennemgå sin fars ting og sælge huset (elskovsreden), han har efterladt til hende. Hun opholder sig ikke længe i den lille by, før hun render ind i en anden forfatter, den anmelderroste Augustus Everett, som January i sin tid studerede med – og var temmelig lun på. Og for at det ikke skal være løgn, er han hendes nabo. Efter endnu et møde, hvor det går op for dem begge, at de har én ting til fælles – deres skriveblokering, indgår de et væddemål. De har hver især tre måneder til at skrive en roman i en helt anden genre, end de plejer. Augustus skal skrive en romance, og January skal skrive en litterær roman. Ikke just det nemmeste for sortseeren Augustus Everett og den håbløse romantiker January Andrews, men måske har de to mere til fælles end først antaget.

Strandlæsning er en rigtig fin roman om kærlighed, tab og tilgivelse – men ikke som en typisk feel-good roman normalt er. For historien stikker langt dybere end først antaget, og selvom læseren også får en god portion hed lidenskab undervejs, var Januarys tab og følelse af svigt i forhold til sin far til at tage og føle på. Den første del af bogen er langt tungere, end en normal feel-good roman plejer at være, så hvis du forventer en lethjertet roman med kærlighed og sex fra første side, kan det godt være, du føler dig misledt. For mig er det noget af det, der gør bogen til mere end blot en romantisk komedie, og den får min varmeste anbefaling.

Emily Henry: Strandlæsning, Gads forlag, oversat af Betty Frank Simonsen, 380 sider, maj 2021

Der er lukket for kommentarer.