// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Linda Bengtsdotter: Beatrice
Biografi

Roman

Krimi

Mad og drikke

Videnskab

Forside » Krimi, Spænding

Linda Bengtsdotter: Beatrice

Skrevet af den 12. juni 2021 – 06:07Ingen kommentarer

Et forældrepar oplever deres værst tænkelige mareridt, og politiet står på den anden ende for at finde ud af, hvad der er sket, inden det er for sent. En barnevogn med den ni måneder gamle Beatrice er forsvundet uden for forældrenes hus, og hele byen Karlstad er i chok. Hvem kan have taget hende?

Kriminalinspektør Charlie Lager sendes til byen for at hjælpe lokalpolitiet, men det virker, som om alle de pårørende i sagen løber om hjørner med hende. Skjuler forældrene noget, og hvorfor har Beatrices mor intet hørt? Charlie finder hurtigt ud af, at der er ugler i mosen, og må ty til hårdere metoder for at få sandheden frem.

Parallelt hører vi historien om en ung piges opvækst og svigt. En elendighed der synes nedarvet gennem generationer. En opvækst ikke langt fra, hvad Charlie selv har oplevet og forsøgt at bryde med, trods sin destruktive adfærd med alkohol og sporadiske affærer med ukendte mænd i byen. Beatrice-sagen kryber ind under huden på hende, og da alle spor virker tabt, bliver det for Charlie næsten et desperat spørgsmål om egen overlevelse at finde den lille pige igen.

Beatrice er den tredje bog i Lina Bengtsdotters Gullspång-serie, men den kan uden tvivl læses som en selvstændig krimi. Jeg har ikke læst de første bøger i serien, men det synes jeg ikke ødelagde historien. Jeg har tværtimod lyst til at læse de to første bøger, Annabelle og Fransesca, da Charlie Lager er en interessant kriminalinspektør, som helt sikkert byder på flere timers spændende læsning. Lina Bengsdotter tegner et skræmmende dystert billede af en opvækst, langt fra hvad jeg kender til, og hendes store flair for at beskrive psykisk sygdom skinner igennem i teksten. Det er virkelig godt.

Linda Bengsdotter: Beatrice, People’s, oversat af Louise Ardenfelt Ravnild, 320 sider, maj 2021

Der er lukket for kommentarer.