// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser p√• nettet » Lina Bengtsdotter: Beatrice
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Krimi, Sp√¶nding

Lina Bengtsdotter: Beatrice

Skrevet af den 12. juni 2021 – 06:07Ingen kommentarer

Et forældrepar oplever deres værst tænkelige mareridt, og politiet står på den anden ende for at finde ud af, hvad der er sket, inden det er for sent. En barnevogn med den ni måneder gamle Beatrice er forsvundet uden for forældrenes hus, og hele byen Karlstad er i chok. Hvem kan have taget hende?

Kriminalinspekt√łr Charlie Lager sendes til byen for at hj√¶lpe lokalpolitiet, men det virker, som om alle de p√•r√łrende i sagen l√łber om hj√łrner med hende. Skjuler for√¶ldrene noget, og hvorfor har Beatrices mor intet h√łrt? Charlie finder hurtigt ud af, at der er ugler i mosen, og m√• ty til h√•rdere metoder for at f√• sandheden frem.

Parallelt h√łrer vi historien om en ung piges opv√¶kst og svigt. En elendighed der synes nedarvet gennem generationer. En opv√¶kst ikke langt fra, hvad Charlie selv har oplevet og fors√łgt at bryde med, trods sin destruktive adf√¶rd med alkohol og sporadiske aff√¶rer med ukendte m√¶nd i byen. Beatrice-sagen kryber ind under huden p√• hende, og da alle spor virker tabt, bliver det for Charlie n√¶sten et desperat sp√łrgsm√•l om egen overlevelse at finde den lille pige igen.

Beatrice er den tredje bog i Lina Bengtsdotters Gullsp√•ng-serie, men den kan uden tvivl l√¶ses som en selvst√¶ndig krimi. Jeg har ikke l√¶st de f√łrste b√łger i serien, men det synes jeg ikke √łdelagde historien. Jeg har tv√¶rtimod lyst til at l√¶se de to f√łrste b√łger, Annabelle og Fransesca, da Charlie Lager er en interessant kriminalinspekt√łr, som helt sikkert byder p√• flere timers sp√¶ndende l√¶sning. Lina Bengsdotter tegner et skr√¶mmende dystert billede af en opv√¶kst, langt fra hvad jeg kender til, og hendes store flair for at beskrive psykisk sygdom skinner igennem i teksten. Det er virkelig godt.

Lina Bengsdotter: Beatrice, People’s, oversat af Louise Ardenfelt Ravnild, 320 sider, maj 2021

Der er lukket for kommentarer.