// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Lone Theils: Undergravet
Biografi

Roman

Krimi

Mad og drikke

Videnskab

Forside » Krimi

Lone Theils: Undergravet

Skrevet af den 31. maj 2021 – 07:00Ingen kommentarer

Endelig er der nyt fra Lone Theils. Man ved altid, at der er noget godt i vente, når hun udgiver en ny bog. Denne gang er det bind 2 i serien om kriminalassistent Signe Brask, hvis nye chef, Wartow, for at ydmyge hende sender hende til Klitmøller, hvor hun skal vikariere som patruljebetjent.

Hun når dårligt at ankomme, før hun bliver involveret i en sag, hvor præstens unge kone, Lilly, er sporløst forsvundet. Signe er imidlertid ikke efterforskervikar, og det lokale politi virker ikke synderligt interesseret i at starte en efterforskning og sikre spor, men regner blot med, at Lilly snart dukker op igen.

Signe synes imidlertid, at der er noget uldent ved præsten og hans opførsel, så hun begynder at grave i sagen og finder ud af, at der tilsyneladende ulmer en voldsom religionskonflikt i den lille by. Til Signes store frustration går opklaringsarbejdet med hendes nye makker Dennis trægt, og hun føler sig nødsaget til at gå bag om ryggen på alle for at finde ud af, hvad der er sket med Lilly.

Samtidig bliver hun konfronteret med sin egen barske fortid, for hendes egen mor forsvandt ikke langt fra det sted, hvor Lilly forsvandt. Der bliver ribbet op i gamle sår, hvilket også truer med at få store konsekvenser for Signes fremtid.

Jeg er vild med Lone Theils’ bøger. Tempoet er altid højt, og siderne vender nærmest sig i rasende fart mod et uimodståeligt klimaks, for plottet sidder endnu engang lige i skabet. Theils væver mesterligt flere storylines sammen, som giver løfter om flere spændende bøger om Signe Brask i fremtiden, for hvad skete der egentlig med hendes mor dengang? Samtidig giver det mere end anstrengte forhold til Wartow historien kant, og jeg var så rasende på ham, at jeg næsten kastede bogen gennem stuen.

Denne bog er perfekt læsning til din weekend, din sommerferie eller en kedelig tirsdag aften – den får min varmeste anbefaling!

Du kan læse vores anmeldelser af andre af Lone Theils’ bøger her.

Lone Theils, Undergravet, People’s, 325 sider, udkommer 31. maj 2021

Der er lukket for kommentarer.