// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser pĂĄ nettet » Denise Mina: At sige sandheden
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Spænding, Thriller

Denise Mina: At sige sandheden

Skrevet af den 14. maj 2021 – 06:31Ingen kommentarer

Da Anna MacDonald en tidlig morgen begynder på sin nye true crime-podcast ’Døden og Dana’, som ifølge beskrivelsen handler om en sunket lystyacht, en myrdet familie og en gåde, som endnu ikke er løst, har hun på ingen måde regnet med, at historien skal rive op i en fortid, hun ihærdigt har forsøgt at lægge låg på, og at hendes liv vil forandre sig til det langt værre.

Så senere samme morgen da hendes ægtemand Hamish pludselig står i entreen med Annas bedste veninde Estelle og annoncerer, at han ville forlade Anna for veninden og tage på ferie samme dag, for at døtrene skal lære deres nye bonusmor bedre at kende, er det eneste Anna magter at søge trøst i sin nye true crime-podcast og historien, som hun ikke kan få til at stemme.

Leon Parker, en mand hun kort kendte, da hun som ung arbejdede på et eksklusivt feriested kaldet Skibo Castle, er mistænkt for at have dræbt sine to børn og sig selv, og Anna er sikker på, at Leon aldrig ville kunne gøre disse ting. Gretchen Teigler, Leons daværende kone, må stå bag. Hun er også skyld i, at Anna må skjule sin sande identitet.

Mens Anna er ved at drukne i sin egen elendighed efter bruddet, dukker Estelles ex og rockstjernemand Fin Cohen op. Fin er nervøs og alt for tynd, og netop fordi han ser så sølle ud, tager Anna ham med ind. Hun er sygeligt besat af podcasten og overbeviser Fin om, at de må opklare mysteriet og søge oprejsning for Leon Parker. Fin, der heller ikke kan være alene, efter at Estelle har forladt ham, indvilger i at tage med – så længe han må optage deres færden til sin helt egen podcast. En podcast, der med et retter søgelyset mod en kvinde, der har været på flugt i mange, mange år – nemlig Anna selv.

At sige sandheden er en meget anderledes thriller om #metoo, uretfærdighed og en verden, hvor vores færden er tilgængelig for alle. Denise Minas sprog er forførende med et temmeligt dystert skær over karaktererne, som alle har hver deres brist. Det er interessant at læse, og historien holder læseren fængslet til siderne i troen på retfærdighed og oprejsning for ofrene.

Denise Mina: At sige sandheden, Modtryk, oversat af Kirsten Heltner, 330 sider, april 2021

Der er lukket for kommentarer.