// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser p√• nettet » Denise Mina: At sige sandheden
Biografi

Roman

Krimi

Mad og drikke

B√łrnebog

Forside » Sp√¶nding, Thriller

Denise Mina: At sige sandheden

Skrevet af den 14. maj 2021 – 06:31Ingen kommentarer

Da Anna MacDonald en tidlig morgen begynder p√• sin nye true crime-podcast ‚ÄôD√łden og Dana‚Äô, som if√łlge beskrivelsen handler om en sunket lystyacht, en myrdet familie og en g√•de, som endnu ikke er l√łst, har hun p√• ingen m√•de regnet med, at historien skal rive op i en fortid, hun ih√¶rdigt har fors√łgt at l√¶gge l√•g p√•, og at hendes liv vil forandre sig til det langt v√¶rre.

S√• senere samme morgen da hendes √¶gtemand Hamish pludselig st√•r i entreen med Annas bedste veninde Estelle og annoncerer, at han ville forlade Anna for veninden og tage p√• ferie samme dag, for at d√łtrene skal l√¶re deres nye bonusmor bedre at kende, er det eneste Anna magter at s√łge tr√łst i sin nye true crime-podcast og historien, som hun ikke kan f√• til at stemme.

Leon Parker, en mand hun kort kendte, da hun som ung arbejdede p√• et eksklusivt feriested kaldet Skibo Castle, er mist√¶nkt for at have dr√¶bt sine to b√łrn og sig selv, og Anna er sikker p√•, at Leon aldrig ville kunne g√łre disse ting. Gretchen Teigler, Leons dav√¶rende kone, m√• st√• bag. Hun er ogs√• skyld i, at Anna m√• skjule sin sande identitet.

Mens Anna er ved at drukne i sin egen elendighed efter bruddet, dukker Estelles ex og rockstjernemand Fin Cohen op. Fin er nerv√łs og alt for tynd, og netop fordi han ser s√• s√łlle ud, tager Anna ham med ind. Hun er sygeligt besat af podcasten og overbeviser Fin om, at de m√• opklare mysteriet og s√łge oprejsning for Leon Parker. Fin, der heller ikke kan v√¶re alene, efter at Estelle har forladt ham, indvilger i at tage med ‚Äď s√• l√¶nge han m√• optage deres f√¶rden til sin helt egen podcast. En podcast, der med et retter s√łgelyset mod en kvinde, der har v√¶ret p√• flugt i mange, mange √•r ‚Äď nemlig Anna selv.

At sige sandheden er en meget anderledes thriller om #metoo, uretf√¶rdighed og en verden, hvor vores f√¶rden er tilg√¶ngelig for alle. Denise Minas sprog er forf√łrende med et temmeligt dystert sk√¶r over karaktererne, som alle har hver deres brist. Det er interessant at l√¶se, og historien holder l√¶seren f√¶ngslet til siderne i troen p√• retf√¶rdighed og oprejsning for ofrene.

Denise Mina: At sige sandheden, Modtryk, oversat af Kirsten Heltner, 330 sider, april 2021

Der er lukket for kommentarer.