// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser p√• nettet » Anne Holt: Mandela-effekten
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Krimi, Sp√¶nding

Anne Holt: Mandela-effekten

Skrevet af den 30. maj 2021 – 06:26Ingen kommentarer

Under en venindemiddag i byen bliver Selma Falck pludselig midtpunkt i et skudattentat, hvor Selmas veninde Linda Bruseth bliver dr√¶bt, og Selma bliver ramt i armen. Politi og presse antager, at det var den ber√łmte Selma Falck, der var m√•let, men Selma er ikke overbevist og starter sin egen efterforskning. Selma er nemlig i tvivl om, hvad der er op og ned i sagen. Kan det v√¶re hende, der har gjort en eller anden tosset, fordi hun ikke har villet tage dennes sag, eller kan det alligevel v√¶re det anonyme stortingsmedlem Linda Bruseth, som var m√•let?

Selma opdager, at hun har haft en ubuden g√¶st i sin lejlighed og f√łler sig pludselig ikke l√¶ngere tryg ved at v√¶re der. Hun inddrager derfor sin ven, den forhenv√¶rende politimand og paranoide Einar Falsen, og s√¶tter ham p√• opgaven med at unders√łge, om det kan v√¶re en stalker, Selma engang havde p√• nakken, som nu er aktiv igen. Samtidig opdager hun, at det var Linda Bruseth, skytten var ude efter, og at Linda ikke er det eneste offer. Faktisk har skytten sin helt egen agenda, og han er bestemt ikke f√¶rdig endnu.

Hvad er det for en sag, der er lagt l√•g p√•, og er det en trussel mod det norske samfund, hvis sandheden kommer frem i lyset? Hvad har b√łrneforsorgen med alt dette at g√łre? Politiet tr√¶kker p√• Selmas hj√¶lp i opklaringen af Linda Bruseths mord, hvor tr√•dene r√¶kker l√¶ngere op i systemet end f√łrst antaget. Og ikke alle er interesseret i, at sagen skal opklares.

Anne Holts atypiske forhenv√¶rende kendisadvokat og nu aktive privatefterforsker Selma Falck er bestemt kommet for at blive. Holts baggrund som uddannet jurist, journalist og tidligere justitsminister er med til at g√łre historien trov√¶rdig, og selvom denne tredje bog i serien ikke n√•r op p√• samme niveau som de to f√łrste b√łger, er Mandela-Effekten en god solid krimi, som jeg bestemt kan anbefale.

L√¶s ogs√• vores anmeldelser af Anne Holts andre b√łger her

Anne Holt: Mandela-effekten, Modtryk, oversat af Ilse M. Haugaard, 392 sider, april 2021

Der er lukket for kommentarer.