// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser pĂĄ nettet » Anne Holt: Mandela-effekten
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Krimi, Spænding

Anne Holt: Mandela-effekten

Skrevet af den 30. maj 2021 – 06:26Ingen kommentarer

Under en venindemiddag i byen bliver Selma Falck pludselig midtpunkt i et skudattentat, hvor Selmas veninde Linda Bruseth bliver dræbt, og Selma bliver ramt i armen. Politi og presse antager, at det var den berømte Selma Falck, der var målet, men Selma er ikke overbevist og starter sin egen efterforskning. Selma er nemlig i tvivl om, hvad der er op og ned i sagen. Kan det være hende, der har gjort en eller anden tosset, fordi hun ikke har villet tage dennes sag, eller kan det alligevel være det anonyme stortingsmedlem Linda Bruseth, som var målet?

Selma opdager, at hun har haft en ubuden gæst i sin lejlighed og føler sig pludselig ikke længere tryg ved at være der. Hun inddrager derfor sin ven, den forhenværende politimand og paranoide Einar Falsen, og sætter ham på opgaven med at undersøge, om det kan være en stalker, Selma engang havde på nakken, som nu er aktiv igen. Samtidig opdager hun, at det var Linda Bruseth, skytten var ude efter, og at Linda ikke er det eneste offer. Faktisk har skytten sin helt egen agenda, og han er bestemt ikke færdig endnu.

Hvad er det for en sag, der er lagt låg på, og er det en trussel mod det norske samfund, hvis sandheden kommer frem i lyset? Hvad har børneforsorgen med alt dette at gøre? Politiet trækker på Selmas hjælp i opklaringen af Linda Bruseths mord, hvor trådene rækker længere op i systemet end først antaget. Og ikke alle er interesseret i, at sagen skal opklares.

Anne Holts atypiske forhenværende kendisadvokat og nu aktive privatefterforsker Selma Falck er bestemt kommet for at blive. Holts baggrund som uddannet jurist, journalist og tidligere justitsminister er med til at gøre historien troværdig, og selvom denne tredje bog i serien ikke når op på samme niveau som de to første bøger, er Mandela-Effekten en god solid krimi, som jeg bestemt kan anbefale.

Læs også vores anmeldelser af Anne Holts andre bøger her

Anne Holt: Mandela-effekten, Modtryk, oversat af Ilse M. Haugaard, 392 sider, april 2021

Der er lukket for kommentarer.