// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser p√• nettet » Anders Roslund: Sov mit barn
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Krimi, Sp√¶nding

Anders Roslund: Sov mit barn

Skrevet af den 1. maj 2021 – 06:52Ingen kommentarer

Der er simpelthen ikke noget bedre end at l√¶se en bog i en serie og t√¶nke; Det her, det er bare godt! Det skulle s√• lige v√¶re at l√¶se n√¶ste bog i serien og t√¶nke; hold nu op, det her m√• v√¶re √•rets bedste krimi! Jeg kan simpelthen ikke slippe historien i ‚ÄôSov mit barn‚Äô, hvor vi kommer n√¶rkontakt med en skruppell√łs p√¶dofilring, der f√•r det til at l√łbe koldt ned ad ryggen. Anders Roslund leverer om noget et grufuldt indblik i den absolut m√łrkeste side af mennesket.

Den √¶ldre kriminalinspekt√łr Ewert Grens render ved et tilf√¶lde ind i en kvinde p√• den kirkeg√•rd, hvor hans kone og datter ligger begravet, og de to falder i snak. Kvinden er der for at mindes sin datter, som forsvandt sporl√łst for 3 √•r siden, da hun kun var 4 √•r gammel. En sag som eftersigende er lukket grundet manglende spor, og pigens grav er derfor tom. Grens kan ikke lade sagen ligge. Ingen for√¶ldre burde s√łrge ved en tom grav. Han p√•begynder sin egen efterforskning og opdager, at samme dag, som den 4-√•rige pige forsvandt, forsvandt en anden 4-√•rig pige ogs√•. En lille pige hvis tvillingebror stadig tror p√•, at hans s√łster kommer hjem igen, men hvis for√¶ldre er i f√¶rd med at f√• hende beg√¶ret d√łdsformodet, for at familien kan komme videre.

Efterh√•nden som Grens dykker ned i sagen om de forsvundne piger, ledes han til Danmark til en mand, som s√¶lger videoer p√• dark web af sin ni√•rige papdatter. Grens kontakter det danske politi og begynder et samarbejde p√• trods af sin overordnedes besked om at tage 12 ugers tvungen ferie. Han opdager, at sagen tr√¶kker tr√•de langt ud over landegr√¶nserne og de sager, han har kendskab til i Sverige, og hvis de skal have fat i bagmanden, som styrer hele showet, m√• de tr√¶de varsomt. Men han kan ikke g√łre det alene. Han har brug for undercoveragenten Piet Hoffmann til at infiltrere p√¶dofilringen. Problemet er blot, at Hoffmann har svoret aldrig at hj√¶lpe politiet igen. Ikke efter det som skete sidst og som n√¶sten havde kostet hans familie livet.

Sov mit barn er er den femte bog i serien om det umage makkerpar; den √¶ldre kriminalkommiss√¶r Ewert Grens og undercoveragent og tidligere kriminelle Piet Hoffmann. Du beh√łver ikke at have l√¶st de forrige b√łger for at l√¶se denne krimi, men selvf√łlgelig giver det altid en st√łrre forst√•else for karaktererne, n√•r man f√•r dem serveret fra starten. Roslund leverer et s√• virkelighedstro scenarie, at man som l√¶ser ikke kan undg√• at leve sig fuldkommen ind i sagerne og de sm√• b√łrns forf√¶rdelige sk√¶bner. S√• mangler du en krimi, du ikke kan l√łsrive dig fra, skal du helt sikkert v√¶lge denne.

Anders Roslund: Sov mit barn, Modtryk, oversat af Inger Kristensen, 387 sider, april 2021

Der er lukket for kommentarer.