// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Dolly Alderton: Spøgelser
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Roman

Dolly Alderton: Spøgelser

Skrevet af den 13. maj 2021 – 06:43Ingen kommentarer

Var du også begejstret for Dolly Aldertons ’Alt hvad jeg ved om kærlighed’, kan du glæde dig over, at hun nu er aktuel med en noget mere indsigtsfuld og skarp roman om livet i trediverne for en kvinde, der endnu ikke har etableret sig med den obligatoriske mand, hus og børn. Alderton skriver, så tiden forsvinder, og denne bog er endnu et eksempel på hendes formidable evner til at blande humor med alvor.

Nina Dean er i start-trediverne og har et godt job som madjournalist og kogebogsforfatter. Hun har et godt forhold til sin familie, masser af gode venner, og så er hun netop flyttet ind i en ny lejlighed. Det er ligesom bare ikke helt nok, så da hun via dating-app’en Linx får kontakt til den charmerende og flotte Max, som allerede på første date forsikrer hende om, at hun er den, han skal giftes med, falder alt på plads. Hun tør endelig være sig selv og åbne op for muligheden for at skabe en fremtid med denne fantastiske og perfekte mand. En stor kontrast til de udfordringer, hun har med sine forældre, hvor hendes højtelskede far er ved at forsvinde til Alzheimers, og hendes mor er ved at gennemgå, hvad der kun kan være en midtvejskrise.

Men glæden varer kort. Efter at have levet i symbiose i ugevis, er Max fra den ene dag til den anden pludselig væk. Han har ’ghostet’ hende og besvarer hverken opkald eller andre desperate tiltag, Nina forsøger på, for at få ham til at reagere. Og hvad gør man så, når alle ens veninder lever forstadslivet med mand og børn, og ens eget liv ikke kan passe ind i de rammer? Heldigvis har Nina stadig sin excentriske veninde Lola – i hvert fald indtil Lola også bliver forelsket.

Spøgelser er Dolly Aldertons første fiktive roman og er fortalt i jeg-form med Nina som fortælleren. Sproget flyder let, og historien er medrivende, humoristisk og velfunderet, med karakterer man har lyst til at høre mere til og lære bedre at kende. Det er uden tvivl en bog, der vil appellere til alle singlekvinder, der føler sig presset til at få en familie, men samtidig også en bog for alle, der elsker en god historie om kærlighed, tab og gode venskaber, og det at blive ældre uden at have opnået det, man nu engang troede, man ville have opnået, når man havde nået den der bestemte alder i sit liv.

Dolly Alderton: Spøgelser, Politikens Forlag, oversat af Giovanna Alesandro, 416 sider, marts 2021

Der er lukket for kommentarer.