// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Belinda Bauer: EXIT
Biografi

Roman

Krimi

Mad og drikke

Videnskab

Forside » Krimi

Belinda Bauer: EXIT

Skrevet af den 28. marts 2021 – 06:19Ingen kommentarer

Aktiv dødshjælp er ikke tilladt i England, men hvad hvis du alligevel kan få hjælp til at slutte dit liv – hvis det ikke er til at holde ud at leve længere med den altfortærende sygdom, som raser i din krop? Der er stadig hjælp at hente, for Exiterne er der for dig.

Pensionisten Felix Pink er del af en gruppe, der hedder Exiterne. Han sidder ved den døendes side og ser livet rinde ud. Dernæst sørger han for at bortskaffe flasken med kvælstofdioxid, som den døende begår selvmord med, og efterlader samtykke og erklæring om, at døden indtraf af personens egen fri vilje. Det går altid efter bogen, og Felix er hver eneste gang overbevist om, at han gør en god gerning. Det er dog kun indtil den dag, hvor han har den nye Exiter Amanda på 23 år med på oplæring. Her sker der en fatal fejl, som sender de to på flugt fra politiet.

Felix vil gøre det rigtige og melde sig til politiet. Han forbereder sig på det og sørger for, at naboen Miss Knott kan passe hunden Mabel, mens han bliver afhørt. Han er sikker på, at politiet vil se, at der er sket en misforståelse. Inden han når at melde sig, overbeviser Miss Knott ham dog om selv at undersøge, hvad der skete. Politiet har nemlig travlt, og de vil helt sikkert overse ting, som Felix ved en grundig gennemgang af sagen kan finde ud af. Hvad Felix dog ikke regner med, er, at der er langt mere på spil end en døende mands sidste ønske, og snart står han i et langt større dilemma end før, mens politiet puster ham i nakken.

Belinda Bauer er mester i at finde på nye interessante og yderst opfindsomme plots. Hvad der overraskede mig mest ved netop denne Bauer-bog, var det rolige tempo i forhold til hendes tidligere bøger. Tempoet var hovedsageligt på grund af den ældre hovedperson, pensionisten Felix Pink. Han gav bogen en følelse af en detektivroman frem for den spændingsroman, som jeg først troede, jeg skulle læse. EXIT er ikke Bauers bedste spændingsroman, men den er bestemt læseværdig, for uanset tempo er Bauer mester i at opfinde karakterer og et uigennemtrængeligt plot, der holder interessen fanget fra start til slut.

Belinda Bauer: EXIT, Forlaget Jentas, oversat af Per Vadmand, 352 sider, udkom 8. marts 2021

Der er lukket for kommentarer.