// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser p√• nettet » Belinda Bauer: EXIT
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Krimi

Belinda Bauer: EXIT

Skrevet af den 28. marts 2021 – 06:19Ingen kommentarer

Aktiv d√łdshj√¶lp er ikke tilladt i England, men hvad hvis du alligevel kan f√• hj√¶lp til at slutte dit liv ‚Äď hvis det ikke er til at holde ud at leve l√¶ngere med den altfort√¶rende sygdom, som raser i din krop? Der er stadig hj√¶lp at hente, for Exiterne er der for dig.

Pensionisten Felix Pink er del af en gruppe, der hedder Exiterne. Han sidder ved den d√łendes side og ser livet rinde ud. Dern√¶st s√łrger han for at bortskaffe flasken med kv√¶lstofdioxid, som den d√łende beg√•r selvmord med, og efterlader samtykke og erkl√¶ring om, at d√łden indtraf af personens egen fri vilje. Det g√•r altid efter bogen, og Felix er hver eneste gang overbevist om, at han g√łr en god gerning. Det er dog kun indtil den dag, hvor han har den nye Exiter Amanda p√• 23 √•r med p√• opl√¶ring. Her sker der en fatal fejl, som sender de to p√• flugt fra politiet.

Felix vil g√łre det rigtige og melde sig til politiet. Han forbereder sig p√• det og s√łrger for, at naboen Miss Knott kan passe hunden Mabel, mens han bliver afh√łrt. Han er sikker p√•, at politiet vil se, at der er sket en misforst√•else. Inden han n√•r at melde sig, overbeviser Miss Knott ham dog om selv at unders√łge, hvad der skete. Politiet har nemlig travlt, og de vil helt sikkert overse ting, som Felix ved en grundig gennemgang af sagen kan finde ud af. Hvad Felix dog ikke regner med, er, at der er langt mere p√• spil end en d√łende mands sidste √łnske, og snart st√•r han i et langt st√łrre dilemma end f√łr, mens politiet puster ham i nakken.

Belinda Bauer er mester i at finde p√• nye interessante og yderst opfindsomme plots. Hvad der overraskede mig mest ved netop denne Bauer-bog, var det rolige tempo i forhold til hendes tidligere b√łger. Tempoet var hovedsageligt p√• grund af den √¶ldre hovedperson, pensionisten Felix Pink. Han gav bogen en f√łlelse af en detektivroman frem for den sp√¶ndingsroman, som jeg f√łrst troede, jeg skulle l√¶se. EXIT er ikke Bauers bedste sp√¶ndingsroman, men den er bestemt l√¶sev√¶rdig, for uanset tempo er Bauer mester i at opfinde karakterer og et uigennemtr√¶ngeligt plot, der holder interessen fanget fra start til slut.

Belinda Bauer: EXIT, Forlaget Jentas, oversat af Per Vadmand, 352 sider, udkom 8. marts 2021

Der er lukket for kommentarer.