// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Simon Kernick: Nådesløs
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Krimi

Simon Kernick: Nådesløs

Skrevet af den 29. maj 2021 – 05:07Ingen kommentarer

At læse Nådesløs er lidt ligesom at have sådan et mareridt, hvor man vågner op og føler, at man har løbet hele natten for at flygte fra nogen, der var lige i hælene på en. På intet tidspunkt er der ro, tempoet er højt, og jagten fortsætter ubønhørligt og uden stop.

Tom Meron bliver ringet op af sin gamle ven Jack, som han ikke har set i årevis. Jack er tydeligvis i stor knibe, for han tigger om hjælp, og kort efter hører Tom Jack blive myrdet. Desværre hører han også, at Jacks sidste ord er de første to linjer af Toms adresse.

Tom er dybt forvirret. Hvorfor vil en mand, han ikke har talt med i årevis, opgive hans adresse til en morder? Hvad er morderen ude efter, og hvorfor tror han, at Tom har det? Han skynder sig ud af huset med børnene for at få dem i sikkerhed, og det er i sidste øjeblik, for kort efter ser han en bil holde ind foran huset og tre mænd stige ud. Nu er der ingen tvivl om, at han er jaget vildt. Han forsøger forgæves at få fat på sin kone, men da hun ikke tager telefonen, beslutter han sig for at finde hende på hendes arbejdsplads. Men herfra går tingene kun ned ad bakke, og snart er han selv anklaget for mord.

Der er ingen tvivl om, at der er fart over feltet i denne bog, men handlingen virker desværre lidt for forceret og usandsynlig. Der smides et par plottwists ind mod slutningen af bogen, som desværre heller ikke formår at løfte bogen til mere end en middelmådig krimi. De fleste er karaktererne virker temmelig uinteressante på nær politimanden Mike Bolt, der bliver kastet ind i sagen som efterforsker på en anden sag, der muligvis har sammenhæng til Toms problemer. Jeg forstår i øvrigt ikke, hvorfor denne bog er en del af Tina Boyd-serien. Hun optræder forsvindende lidt i bogen – kun som en biperson på et kort møde på en pub og i bogens slutning helt uden sammenhæng til resten af historien. Denne bog vil dog være okay som let sommerferielæsning, hvis man blot ikke sætter forventningerne alt for højt.

Du kan læse anmeldelser af flere af Simon Kernicks bøger her.

Simon Kernick, Nådesløs, Forlaget Jentas, 341 sider, oversat af Per Vadmand, udkom marts 2021

Der er lukket for kommentarer.