// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Lee Child: Gengæld
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Spænding

Lee Child: Gengæld

Skrevet af den 1. juni 2021 – 05:32Ingen kommentarer

For en gangs skyld er det ikke Reacher selv, der roder sig ud i problemer denne gang. Han bliver opsøgt af sin afdøde brors ekskæreste, Froelich, som tilfældigvis er chef i Secret Service med ansvar for at beskytte USA’s tiltrædende vicepræsident, Brook Armstrong. Hun har imidlertid et stort problem – nogen er ude på at slå Armstrong ihjel.

Secret Service har opsnappet trusselsbreve mod USA’s kommende vicepræsident, men de har ikke fortalt ham om truslerne. De er dog så alvorlige, at Froelich som nyudnævnt chef med masser at bevise beslutter at teste, hvor god deres beskyttelse af Armstrong egentlig er, og ingen vil være bedre til den opgave end Jack Reacher. Reacher takker ja til opgaven og tjekker sammen med sin tidligere højre hånd i hæren, Neagley, om de kan komme tæt nok på Armstrong til at slå ham ihjel.

Til Secret Services store forfærdelse beviser Reacher og Neagley, at de nemt kunne slå Armstrong, så Froelich beder dem om hjælp til at finde dem, der truer ham. Afsenderen af truslerne er tydeligvis ikke amatør, så Reacher og Neagley må sammen med Secret Service og FBI tage alle metoder i brug for at finde ud af, hvem der står bag, og hvorfor vedkommende vil myrde Armstrong. Vedkommende er yderst dygtig til at slette sine spor, men begår en stor fejl – at pisse Reacher af, og det er aldrig en god ide.

Jeg har altid svært ved at lægge Reacher-bøgerne fra mig, og Lee Child fangede mig da også igen fra start med sin hæsblæsende action og Reachers lune personlighed, som ikke er til at stå for. Han er altid på de svages side og utrolig sympatisk – selv når han slår folk ihjel. Hans evner til drage slutninger og udlede fakta fra selv de mindste ledetråde er fænomenal. Slutningen var overraskende med en virkelig elegant sammenkobling med en lille stump information fra tidligt i bogen. Lee Child forbløffer endnu engang med sit snedige plot, som er klassisk Reacher – lige som jeg bedst kan lide det.

Læs vores anmeldelser af andre bøger i Jack Reacher-serien her.

Lee Child, Gengæld, Forlaget Jentas, 480 sider, oversat af Jakob Levinsen, marts 2021

Der er lukket for kommentarer.