// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Karin Heurlin: Du forlader mig aldrig
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Roman, Thriller

Karin Heurlin: Du forlader mig aldrig

Skrevet af den 4. april 2021 – 06:56Ingen kommentarer

Tal om at blive taget fuldkommen ved næsen. Det er præcis det, som Karin Heurlin gjorde ved mig i denne nye bog, som forlaget så fint kalder et psykologisk drama. Jeg vil nu nærmere kalde den en psykologisk thriller, som gav mig de vildeste myrekryb, mens jeg læste den.

Journalisten Anns store kærlighed Peter er død som følge af en tragisk ulykke. For at bearbejde sin store sorg har Ann skrevet en yderst personlig og meget rørende bog om deres kærlighed og den altopslugende sorg efter tabet af Peter. Bogen ”Sorgen ved, hvor du bor” bliver en bragende succes, og Ann bliver headhuntet af en række foredrag og får sit eget radioprogram med samme navn. At finde kærligheden igen virker som en fjern tanke, men da hun lærer komikeren Mik K at kende, virker det alligevel befriende også at kunne grine trods sorgen i hende.

De to indleder et forhold, og Ann er ovenud lykkelig. Hun vil gøre alting rigtigt denne gang. Hun vil være der for Mik K, som hun ikke var der for Peter. Hele tiden. Spørgsmålet er bare, om den Ann, som hun har vist hele verden, er den samme, som den Mik K har fået som kæreste. Og spørgsmålet er om det, Ann har skrevet i sin bog, også er den fulde sandhed og ikke kun Anns version.

Denne her bog var simpelthen så overraskende og genremæssigt langt fra de andre bøger af Karin Heurlin, jeg har læst. Jeg synes i starten, at den var irriterende og forceret, og jeg var tæt på at lægge den fra mig, fordi jeg ikke havde fanget Heurlins gennemførte spil med skiftevis virkeligheden og dernæst Anns prætentiøse ”virkelighed”. Og faktisk er hovedpersonen Ann en ret irriterende type, hvilket kun bliver værre som tiden går. Er du til psykologiske thrillere sat i et genkendeligt setup, skal du helt sikkert læse Du forlader mig aldrig.

Karin Heurlin: Du forlader mig aldrig, Grønningen 1, 260 sider, udkom 15. marts 2021

Der er lukket for kommentarer.