// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser p√• nettet » Cara Hunter: Ingen udvej
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Krimi, Sp√¶nding

Cara Hunter: Ingen udvej

Skrevet af den 19. marts 2021 – 07:07Ingen kommentarer

Jeg er k√¶mpe fan af Cara Hunter og hendes Oxford-serie. Ingen udvej er tredje selvst√¶ndige historie, og hvis jeg syntes, de f√łrste to i serien var fremragende gode, ja s√• er denne her simpelthen eminent. S√• s√¶t dig godt til rette i sofaen, og forvent ikke at kunne l√łsrive dig, f√łr hver eneste side i denne fuldkommen h√¶sbl√¶sende sp√¶ndende historie er vendt.

Det er juleferie, og et stort herskabshus p√• Southey Road i Oxford st√•r i flammer. Liget af en 3-√•rig dreng bliver fundet, og den lille drengs 10-√•rige storebror bliver reddet ud af huset bevidstl√łs og slemt forbr√¶ndt. Kriminalinspekt√łr Adam Fawley og hans team hos Thames Valley Police er straks p√• sagen. Men hvor er for√¶ldrene? Hvem kan finde p√• at efterlade to s√• sm√• b√łrn alene hjemme? Politiet kan ikke f√• fat p√• for√¶ldrene, og da endnu et lig bliver fundet i murbrokkerne, og brandefterforskerne konstaterer, at branden var p√•sat, √¶ndrer det sagens karakter til noget langt v√¶rre end f√łrst antaget. Kan det v√¶re et s√•kaldt familiedrab?

Fawley og hans team leder p√• livet l√łs efter en forklaring p√•, hvad der sket. Sporene f√łrer i alle retninger, og efterh√•nden som de graver sig dybere ned i familiens liv, dukker der flere og flere dystre hemmeligheder op. Samtidig k√¶mper den 10-√•rige Matty for sit liv helt alene p√• b√łrneintensiv, og politiet kan ikke f√• fat i nogen af drengens p√•r√łrende.

Jeg kan n√¶rmest ikke f√• armene ned over denne nye sp√¶ndingsroman fra Cara Hunter. Den er uden tvivl en af de b√łger, der holder dig v√•gen hele natten. Plottet er formidabelt, og karakterernes udvikling er interessant og til tider ret morsom. Fawley er blevet forladt af sin hustru og er ved at g√• op i limningen. Quinn er stadig i modvind efter sidste sag og br√¶ndende jaloux i forhold til Somer, med hvem han havde en flygtig aff√¶re med forrige √•r. Hele fad√¶sen giver historien en masse sitrende energi og l√¶seren et smil p√• l√¶ben, hvilket sammen med den grufulde handling g√łr bogen en must-read inden for sin genre.

Cara Hunter: Ingen udvej, Gads forlag, oversat af Brian Christensen, 376 sider, udkommer 17. marts 2021

Der er lukket for kommentarer.