// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Cara Hunter: Ingen udvej
Biografi

Roman

Krimi

Mad og drikke

Videnskab

Forside » Krimi, Spænding

Cara Hunter: Ingen udvej

Skrevet af den 19. marts 2021 – 07:07Ingen kommentarer

Jeg er kæmpe fan af Cara Hunter og hendes Oxford-serie. Ingen udvej er tredje selvstændige historie, og hvis jeg syntes, de første to i serien var fremragende gode, ja så er denne her simpelthen eminent. Så sæt dig godt til rette i sofaen, og forvent ikke at kunne løsrive dig, før hver eneste side i denne fuldkommen hæsblæsende spændende historie er vendt.

Det er juleferie, og et stort herskabshus på Southey Road i Oxford står i flammer. Liget af en 3-årig dreng bliver fundet, og den lille drengs 10-årige storebror bliver reddet ud af huset bevidstløs og slemt forbrændt. Kriminalinspektør Adam Fawley og hans team hos Thames Valley Police er straks på sagen. Men hvor er forældrene? Hvem kan finde på at efterlade to så små børn alene hjemme? Politiet kan ikke få fat på forældrene, og da endnu et lig bliver fundet i murbrokkerne, og brandefterforskerne konstaterer, at branden var påsat, ændrer det sagens karakter til noget langt værre end først antaget. Kan det være et såkaldt familiedrab?

Fawley og hans team leder på livet løs efter en forklaring på, hvad der sket. Sporene fører i alle retninger, og efterhånden som de graver sig dybere ned i familiens liv, dukker der flere og flere dystre hemmeligheder op. Samtidig kæmper den 10-årige Matty for sit liv helt alene på børneintensiv, og politiet kan ikke få fat i nogen af drengens pårørende.

Jeg kan nærmest ikke få armene ned over denne nye spændingsroman fra Cara Hunter. Den er uden tvivl en af de bøger, der holder dig vågen hele natten. Plottet er formidabelt, og karakterernes udvikling er interessant og til tider ret morsom. Fawley er blevet forladt af sin hustru og er ved at gå op i limningen. Quinn er stadig i modvind efter sidste sag og brændende jaloux i forhold til Somer, med hvem han havde en flygtig affære med forrige år. Hele fadæsen giver historien en masse sitrende energi og læseren et smil på læben, hvilket sammen med den grufulde handling gør bogen en must-read inden for sin genre.

Cara Hunter: Ingen udvej, Gads forlag, oversat af Brian Christensen, 376 sider, udkommer 17. marts 2021

Der er lukket for kommentarer.