// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Jørgen Leth: Om stil
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Roman

Jørgen Leth: Om stil

Skrevet af den 1. marts 2021 – 05:08Ingen kommentarer

Jørgen Leth producerer stadig nye tekster i ny og næ. Men Leth og hans forlag Gyldendal har fundet ud af, at der er så godt salg i Jørgen Leth, at de også sagtens kan pakke hans gamle tekster ind i ny indpakning og sælge dem igen. Det er dette værk et klasseeksempel på.

Her har man nemlig udvalgt en række tekster om stil fra Jørgen Leths righoldige forfatterskab og samlet dem i en flot lille pamflet. Stil inden for mode, sport, helte og meget andet.

Jørgen Leth skriver blændende og teksterne er en fornøjelsen at læse. Men hvis man har fulgt nogenlunde med i Jørgen Leths forfatterskab gennem årene, så vil mange af teksterne være gammelkendt vin på nye flasker. Ikke mindst fordi teksterne hovedsageligt er hentet fra nogle af Jørgen Leths mest markante værker. Det er blandt andet ikonet Sportsdigte, Tour de France-hyldesten “Den gule trøje i de høje bjerge” og biografierne “Det uperfekte menneske” 1-4.

Så bogen henvender sig nok mest til dem, der end ikke har gjort sig den ulejlighed at læse Jørgen Leths biografier. Tag og start der. Gå så videre til “Den gule trøje…”, forbi Sportsdigte og kom så her tilbage. Ja, når I kommer tilbage, så er der faktisk ingen grund til at læse bogen her.

Hvis man ikke ønsker/orker/vil/må tage denne tour de force, så er pamfletten her da også en fin lillebitte smagsprøve. Og så nøjes I bare med det. Men I går glip af så meget mere.

Jørgen Leth: Om stil. Gyldendal, 2021. 80 sider.

Der er lukket for kommentarer.