// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Pernille Plaetner & Marianne Rohweder: Hundeungerne
Biografi

Roman

Krimi

Mad og drikke

Videnskab

Forside » Krimi

Pernille Plaetner & Marianne Rohweder: Hundeungerne

Skrevet af den 17. februar 2021 – 06:30Ingen kommentarer

Mangler du en ny krimiserie at kaste dig over, skal du læse med her. Med et knivskarpt øje for detaljer og et levende sprog har Marianne Rohweder og Pernille Plaetner skrevet en krimi, der holder sin læser godt underholdt fra start til slut.

Martha Munk er i starten af 40’erne, single og arbejder som politibetjent på en lille politistation i Nykøbing Sjælland. Begge hendes børn er netop flyttet hjemmefra, og selvom Martha har et virkelig godt forhold til sin eksmand Simon og dennes mand, Henrik, er det noget af en ensom tilværelse pludselig at bo i et stort hus helt alene. Da hendes overordnede, vicekriminalinspektør Torben Billing, lægger an på hende med mere end ord, siger Martha op i affekt og stormer ud af politistationen. Hun når dog lige at opsnappe, at der er fundet en død narkoman på banegårdens toilet.

Martha bliver rådet til at lade sig sygemelde i stedet for at indgive sin opsigelse, men det er ikke hendes stil sådan at se passivt til, mens der er en mordefterforskning i gang. Da der findes endnu et lig, finder Martha det komplet umuligt at lade sagen ligge. Hun påbegynder sin helt egen efterforskning, som skal vise sig at komme langt tættere på hendes eget liv, end hun havde antaget.

Midt i al kaosset møder Martha rebellen Nick, som hun falder pladask for. Nick er flot, interessant og noget af et mysterium. Da han pludselig bliver hvirvlet ind i sagen, ved Martha ikke, hvad hun skal tro. De benhårde facts eller sin egen intuition.

Martha Munk er en finurlig karakter, som trods sin lille midtvejskrise og indtagelse af for meget alkohol formår at holde så meget sammen på sig selv, at hendes naturlige efterforskerinstinkt træder til og ser ting, der ikke umiddelbart er til at få øje på.

Hundeunger er Marianne Rohweder og Pernille Plaetners debut som krimiforfattere, og det må jeg sige, at de har klaret eminent. Plottet var gennemført og karaktererne så interessante, at de helt sikkert kan tåle et gensyn. Jeg håber ikke, at vi skal vente alt for længe på det.

Marianne Rohweder & Pernille Plaetner: Hundeungerne, Grønningen 1, 349 sider, januar 2021

Der er lukket for kommentarer.