// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser pĂ„ nettet » Pernille Plaetner & Marianne Rohweder: Hundeungerne
Biografi

Roman

Krimi

Mad og drikke

BĂžrnebog

Forside » Krimi

Pernille Plaetner & Marianne Rohweder: Hundeungerne

Skrevet af den 17. februar 2021 – 06:30Ingen kommentarer

Mangler du en ny krimiserie at kaste dig over, skal du lĂŠse med her. Med et knivskarpt Ăžje for detaljer og et levende sprog har Marianne Rohweder og Pernille Plaetner skrevet en krimi, der holder sin lĂŠser godt underholdt fra start til slut.

Martha Munk er i starten af 40’erne, single og arbejder som politibetjent pĂ„ en lille politistation i NykĂžbing SjĂŠlland. Begge hendes bĂžrn er netop flyttet hjemmefra, og selvom Martha har et virkelig godt forhold til sin eksmand Simon og dennes mand, Henrik, er det noget af en ensom tilvĂŠrelse pludselig at bo i et stort hus helt alene. Da hendes overordnede, vicekriminalinspektĂžr Torben Billing, lĂŠgger an pĂ„ hende med mere end ord, siger Martha op i affekt og stormer ud af politistationen. Hun nĂ„r dog lige at opsnappe, at der er fundet en dĂžd narkoman pĂ„ banegĂ„rdens toilet.

Martha bliver rÄdet til at lade sig sygemelde i stedet for at indgive sin opsigelse, men det er ikke hendes stil sÄdan at se passivt til, mens der er en mordefterforskning i gang. Da der findes endnu et lig, finder Martha det komplet umuligt at lade sagen ligge. Hun pÄbegynder sin helt egen efterforskning, som skal vise sig at komme langt tÊttere pÄ hendes eget liv, end hun havde antaget.

Midt i al kaosset mÞder Martha rebellen Nick, som hun falder pladask for. Nick er flot, interessant og noget af et mysterium. Da han pludselig bliver hvirvlet ind i sagen, ved Martha ikke, hvad hun skal tro. De benhÄrde facts eller sin egen intuition.

Martha Munk er en finurlig karakter, som trods sin lille midtvejskrise og indtagelse af for meget alkohol formÄr at holde sÄ meget sammen pÄ sig selv, at hendes naturlige efterforskerinstinkt trÊder til og ser ting, der ikke umiddelbart er til at fÄ Þje pÄ.

Hundeunger er Marianne Rohweder og Pernille Plaetners debut som krimiforfattere, og det mÄ jeg sige, at de har klaret eminent. Plottet var gennemfÞrt og karaktererne sÄ interessante, at de helt sikkert kan tÄle et gensyn. Jeg hÄber ikke, at vi skal vente alt for lÊnge pÄ det.

Marianne Rohweder & Pernille Plaetner: Hundeungerne, GrĂžnningen 1, 349 sider, januar 2021

Der er lukket for kommentarer.