// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser p√• nettet » Alison Belsham: Tatotyven
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Krimi, Sp√¶nding

Alison Belsham: Tatotyven

Skrevet af den 4. marts 2021 – 06:38Ingen kommentarer

Mangler du krimier, der holder din interesse fast fra start til slut, skal du se dig om efter b√łger fra Forlaget Jentas. Jeg er altid benovet over, hvor godt Jentas rammer plet med deres udgivelser og ikke mindst de nye forfattere, de f√•r i hus. Den skotske forfatter Alison Belsham vandt med sin debut TatotyvenPitch Perfect-konkurrencen ved Bloody Scotland Crime Writing Festival, og selvf√łlgelig har Jentas f√•et hende i hus – tak for det!

Tatov√łren Marni Mullins finder ved et tilf√¶lde liget af en mand, da hun er ude for at f√• lidt luft efter at have tatoveret ved en tatov√łrmesse i n√¶rheden. Hun vil ikke rodes ind i noget, s√• i stedet for blot at melde fundet til politiet, tipper hun dem anonymt. Da politiet ankommer til √•stedet, opdager de til deres store forbavselse, at liget er blevet fl√•et for en tatovering, og den nyudn√¶vnte kriminalkommiss√¶r Francis Sullivan s√¶tter alt ind p√• at finde den kvinde, der har meldt fundet. M√•ske er hun morderen, eller ogs√• ved hun noget mere om, hvad der er sket.

Da Marni omsider bliver fundet af politiet, indvilger hun modvilligt i at hj√¶lpe Sullivan med at finde rundt i tatov√łrmilj√łet. Sullivans chef, kriminalinspekt√łr Martin Bradshaw, er overbevist om, at det er et enkeltst√•ende mord, der snarest skal opklares, men Sullivan selv tror, der er langt mere p√• f√¶rde, og at det har noget at g√łre med ofrets tatovering. Da endnu et skamferet lig dukker op, er Sullivan sikker p√•, at der er en seriemorder p√• spil, han kan bare ikke overbevise sin chef om det, og inden l√¶nge tager Bradshaw ham i vrede af sagen.

Marni f√łler ikke, at politiet tager hende alvorligt. Hun er sikker p√•, at morderen er efter hendes venner i tatov√łrmilj√łet, og hun p√•begynder sin egen lille efterforskning. Hun vil ikke risikere at miste endnu en ven. Problemet er bare, at hun ved at lede de rigtige steder f√•r de forkerte menneskers fokus rettet mod sig selv.

Tatotyven er en god og hurtigt l√¶st krimi. Faktisk sk√łjtede jeg igennem bogen, fordi den var virkelig sp√¶ndende, grusomt detaljeret og med et sprog der n√¶rmest l√¶ste sig selv. Den nyudn√¶vnte kriminalkommiss√¶r Francis Sullivan er en sympatisk, velkomponeret karakter, jeg sagtens kunne l√¶se mere om. Sammen med Sullivans temmelig irriterende og backstabbing n√¶stkommanderende Rory Mackay og deres endnu mere irriterende chef gav det historien den rette m√¶ngde frustration og sp√¶nding, der gjorde l√¶seoplevelsen fuldendt. Alt i alt en vellykket debut.

Alison Belsham: Tatotyven, Forlaget Jentas, oversat af Peter Carstens, 366 sider, januar 2021

Der er lukket for kommentarer.