// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Jenny Fagerlund: Mit hemmelige liv
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Roman

Jenny Fagerlund: Mit hemmelige liv

Skrevet af den 23. maj 2021 – 06:30Ingen kommentarer

Mit hemmelige liv er en letlæst og sød roman om den unge kvinde Moa, der arver en herskabslejlighed i Stockholm af sin netop afdøde farmor – en situation, der gør hende i tvivl om, hvor vidt hun er på rette vej i livet.

Moa er ung, usikker og meget i tvivl om sine egne ønsker for livet, og hun lægger egentlig mest i slipstrømmen af sin kæreste, der arbejder på et reklamebureau, elsker at gå ud og hvis største drøm er en strømlinet og moderne nybygget lejlighed i glas og metal. En drøm, der nu ser ud til at kunne gå i opfyldelse, fordi Moa kan sælge farmors lejlighed, og de kan købe deres drømmehjem sammen.

Men det er et stort arbejde at rydde og klargøre farmors lejlighed, der bugner af ting, sager og minder fra et helt liv og undervejs i oprydningen dukker der gamle breve op, og Moa lærer sin farmor at kende på ny. Og hun bliver i tvivl om, om hun mest af alt følger kærestens drømme eller sine egne.

For den erfarne læser, der har læst flere hundrede romaner, synes bogen ikke af ret meget, og det er også en let omgang.

Men for en ung læser eller en læser, der måske ikke har læst så mange bøger, er den virkelig oplagt. For den berører en masse af de større spørgsmål her i livet på en meget tilgængelig og letforståelig måde: hvad vil jeg gerne, hvad forventer mine omgivelser af mig, hvordan tilpasser jeg mig kæreste og venner, hvem er jeg, hvem vil jeg gerne være – alt sammen noget unge mennesker skal igennem på et tidspunkt.

Og der er rig mulighed for at identificere sig med bogens hovedpersonen, der selv er ung, naiv og uden ret meget livserfaring.

For den voksne læser er delen omkring farmors liv mere interessant og kunne du lide Den røde adressebog af Sofia Lundberg vil du nok også kunne lide denne her, om end min vurdering er, at den er mere egnet til unge læsere end voksne læsere.

Jenny Fagerlund, Mit hemmelige liv, Palatinum books, oversat af Rane Rørdam Knudsen, februar 2021, 276 sider.

Der er lukket for kommentarer.