// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser p√• nettet » Geir Gulliksen: Den jeg skulle blive
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Roman

Geir Gulliksen: Den jeg skulle blive

Skrevet af den 20. marts 2021 – 06:50Ingen kommentarer

Hvem er jeg egentlig, som jeg står her, i hvad der skulle være de bedste år af mit liv, og er efterladt til mig selv og mine tanker? Hvad var tanken, at jeg skulle have været, og hvor jeg skulle have været på nuværende tidspunkt i mit liv? Vil jeg nogensinde elske og blive elsket igen?

Henning er blevet skilt igen og har n√¶rmest ingen kontakt til sine to d√łtre Synne og Stine fra hvert sit √¶gteskab. Som om det ikke er tungt nok, bliver han √łjeblikkelig fritstillet fra sit job p√• et reklamebureau efter at have ageret upassende over for en af bureauets kunder, og Henning er sig pludselig alene og ensom med al for meget tid til at reflektere over sit liv; Hvilken mand har han v√¶ret over for kvinderne i hans liv og hans d√łtre, med hvem hans forhold er yderst smerteligt. Hvordan de alle som en har formet ham til den han er i dag, fra han var barn til nu.

Alle grublerierne og navlepillerierne afstedkommer en r√¶kke ahaoplevelser vedr√łrende Hennings seksualitet, k√łn og identitet, og han begiver sig ud i en r√¶kke seksuelle eksperimenter, alt imens han famler i blinde for at bek√¶mpe sin uro ‚Äď og for at finde k√¶rlighed og samh√łrighed igen ‚Äď nu hos m√¶nd. Sp√łrgsm√•let er blot, om man kan √¶ndre seksuelle pr√¶ferencer s√• sent i livet uden at grave en endnu st√łrre kl√łft til de to mennesker, han allermest √łnsker sig t√¶t p√•.

Jeg elsker b√łger af Geir Gulliksen. De er alle lige dele alvor, s√•rbarhed med en dyb indsigt i de m√łrkeste dele af sj√¶len og en god portion humor. Og selvom lige netop denne her ikke st√•r s√• st√¶rkt for mig som hans tidligere udgivelser, s√• er hans b√łger helt sikkert nogle af dem, mine tanker oftest kredser om, n√•r jeg t√¶nker p√• gode b√łger, jeg har l√¶st gennem √•rene. Og hvad er det s√•, der g√łr dem s√• specielle? Jeg tror, det er hans umiddelbare fort√¶lling om alt det, de fleste l√¶gger l√•g p√•. Det grimme, det ynkelige, det i denne bog ikke-attr√•v√¶rdige ved en midaldrende ensom mand, der hungrer s√• ekstremt efter k√¶rlighed og omsorg. At han vil blive den, der aff√łder omsorg og beskyttelse, frem for den, der giver dette. Det er s√• ekstremt fedt skrevet, og det placerer uden tvivl Gulliksen helt deroppe i toppen blandt helt formidable forfattere.

Geir Gulliksen: Den jeg skulle blive, Gutkind, oversat af Rolf Stavnem, 253 sider, februar 2021

Der er lukket for kommentarer.